Isabella_mor skriver:
Det kommer så sandelig an på hvilken slags sukker. Hvis det er hvidt sukker er det som oftest monosakkarider, dvs et glukosemolekyle, det bliver hurtigt optaget i kroppen og det er hurtigt ude igen. Taler vi om sukker / glukose i form af stivelse f.eks hvedemel, kartofler, pasta og ris er det nøjagtig det samme, derfor skal man spise det sammen med andre grøntsager, derved bliver det til polysakkerider ( det betydr der er mange der sidder sammen i en kæde) hvilket gør at det er langsommere om at blive optaget i systemet da kroppen skal danne enzymer til at "klippe' polysakkeriderne til monosakkerider så de kan blive optaget i kroppen. Så det er altså ikke ALT sukker der er lige sundt, vi skal have stivlse og glukose, glukose får vi også igennem frugt, grønt og fuldkornsprodukter. (Derfor er det man skal spise en varieret kost)
Hold da op. Jeg sa heller ikke at hvidt sukker var sundt. Men det er det der hurtigst går op til hjernen, og sammen med O2 det hjernen bruger mest af. Hvad ræsten af kroppen angår er situasjonen en helt anden.
Anmeld