Deler altid gerne denne opskrift - for de er altid fantastiske. Morgenboller, de kan sikkert også sagtens bruges i madpakken. Og man kan jo modificere opskriften som man vil - det gør ikke noget, hvis ikke lige man har hørfrø eller græskarkerner hjemme. Jeg vil mene det er vigtigst med melet og havregrynene og så hvad man nu har af kerner i skuffer/skabe. Men de er ALTID et hit i min familie 
Jeg får opskriften hér til 9 stk 
Koldhævede morgenboller
3,3 dl vand
ca. 15 g. gær
1 tsk salt
20 g. solsikkekerner
8 g. græskarkerner
40 g. hørfrø
25 g. havregryn
300 g. hvedemel
Opløs gær og salt i koldt vand aftenen før de skal bages - sørg for at bruge en mellemstor/stor skål, da dejen hæver meget. Tilsæt frø/kerner og mel og rør dejen godt sammen. Den skal være ret våd/klæg. Sæt dejen i køleskabet natten over.
Om morgenen tændes ovnen på ca. 180 grader til varmluft/200 grader alm. ovn. Sæt dejen i klatter på bagepapir med en ske (dyp den i koldt vand mellem hver skefuld, så glider det nemmest af) og kom dem i den varme ovn. Bages 15-20 minutter til de er gyldne 
Anmeld