AalborgPigen skriver:
Jeps sådan en har jeg !
Dejligt, jamen så se her

Jeg kan som sagt ikke give dig en præcis opskrift, men lidt mere metoden osv

Men jeg bruger ca en halv pakke gær til 500-1000 g mel alt efter hvor lang hæve tid.
Men gær og lunken vand røres ud.
Salt, lidt sukker ( kan udelades, men det er kun ca en lille spiseske ) eller honning. Evt kardemomme. Forskellige kerner, hvis det var noget. Men ikke for voldsomt hvis de skal være lette og svampet.
Røre igen.
Tilsæt først det grove mel. De sidste jeg lavede brugte jeg grahamsmel, durum og hvede. Gerne italiensk type 00, så de bliver rigtig lette.
Dog stadig mest hvede. Men rør det grove i. Og lad den røre lidt tid til det er glat, ingen klumper i. Jeg bruger ca 350 g grov af 1000 g.
Så rører du durum i ca 100 g af 1000. Bare lige til at give lidt.
Så tager du lidt hvede af gangen og rører i. Rør længe og godt. Skiftevis med melet når kostistensen er ved kage dej, tilsætter du lidt olie jeg bruger oliven, kører det helt glat igen, og sådan gør jeg et par gange. Den skal stadig være godt fugtig.
Jeg sigter mit hvedemel i.
Alt i alt rører jeg dejen i omkring 15-20 min fra start. Og gerne på lidt høj hastighed så det bliver godt banket igennem.
Lad det hæve i minimum 30 min, men gerne længere ved stuetemperatur.
Tryk dejen let igennem. Ikke ælte.
Og så med våde hænder kan du lave boller, brød. Dejen skal være godt klistret. Brød vælter jeg bare enten i form eller på bagepapir og med både hænder glatter jeg i overfladen. Også ved boller. Madbrød tager jeg lidt olie på hænderne og smører på brødet og drysser med salt og krydderi.
Bag i varmluft ved ca 200? i midten af ovn indtil de er gyldne og lyder hule når du banker på dem med en finger.
Min vand mængde virker ret voldsom når jeg fylder i skålen. Nok omkring en liter +/-.