Fastelavnsboller
Giver ca. 30 fastelavnsboller
Dej:
Ca. 700 g hvedemel (start med 500 g - tilsæt mere)
350 g smør i tern (ikke for koldt, men heller ikke for blødt)
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
50 g gær
3 dl mælk
2 æg, let sammenpisket
1 æg til pensling
Smuldr smørret med 500 g mel. Lun mælken til den er "fingervarm" - den må endelig ikke blive for varm, det slår gæren ihjel. Opløs gæren i mælken og tilsæt det til smør-mel blandingen sammen med sukker, kardemomme og sammenpisket æg. Ælt til en smidig dej - tilsæt mere mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og let "fedtet" - endelig ikke for tør.
Lad dejen hæve ca. 1-2 timer et lunt sted under et rent klæde.
Slå luften ud af dejen og del i 4 dele. Rul dejen ud (ca. 3-4 mm tyk) og skær i firkanter - ca. 15x15 cm.
fastelavnsbollerne på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ½ times tid.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg + lidt vand så får de sådan en flot overflade.
vi bruger kagecrem men det bestemmer man jo selv
Bag ca. 12-15 minutter til de er gyldne og lysebrune i bunden.
Anmeld