Kia2013 skriver:
Ja nu nærmer vi os jo... og jeg elsker at bage, så selvfølgelig skal der bages fastelavnsboller. Men der er jo hundredevis af opskrifter derude - så kom frisk med nogle opskrifter på fastelavnsboller og helst ikke altfor indviklede 
Fastelavnsboller(mors)
30. januar 2013
12:37
24 stk.ca.
Bage tid 15 min ved 220 grade i forvarmet ovn(luftovn 200 grader)
500 gr. Hvedemel
200 gr. smør eller margarine
50 gr. Sukker
50 gr. Gær
2 dl. Mælk
2 æg
1 tsk. Salat
½ tsk. Kardemomme
- Lun mælken og smuldre gæren i.
- Ælt mel og andet i.
- Hæve i 30 min
- Dejen deles i 3 lige store dele
- Hæve 2-3 min.
- Rul hver kugle ud til en dejpølse. I ca. 24 cm længde
- Og form den til boller (8 boller i hver pølse)
- Rul til firkant og kom fyld i og luk bollen.
- Pensle med sammenpiskket æg
Fastelavnsboller(Odenses)
30. januar 2013
12:44
20 stk. ca.
300 g mel
75 g margarine
1½ dl mælk
30 g gær
1 æg
50 g sukker
Fyld
75 g revet Original ODENSE Marcipan
75 g flormelis med valgfri smag
75 g margarine
1
Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 minutter.
2
Fyld: Bland flormelis og revet marcipan sammen. Ælt blandingen sammen med margarine.
3
Dejen slås ned og formes til boller. Rul ud til cirkler. Læg 1 tsk. (Ca. 10 g) fyld pr. bolle. Luk dejen sammen om fyldet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nederst. Pensl med æg. Lad dem hæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 225° C til de er gyldenbrune.
4
Pynt de afkølede boller som klovnehoveder, Spiderman edderkoppespind, mariehøne eller humlebi - kun fantasien sætter grænser!
Anmeld