AalborgPigen skriver:
Opskrifter
Vær så god 
Perbernødder:
150 gr. fuldkorns hvedemel
1/4 knsp stødt peber
1/4 knsp. Stødt nellike
1/4 tsk. stødt kanel
1 knsp. Hjortetaksalt
25 gr. margarine
60 gr. Hermasetas Drys let.
1-1½ æg
Hvedemel, krydderier og hjortetaksalt blandes. Margarinen smuldres i melblandingen. 25 gr. Hermasetas blandes i.
Æg og de resterende 35 gr. Hermasetas piskes sammen til æggesnaps.
Melblandningen samles med æggesnapsen og æltes godt. Dejen stilles koldt i 30 min.
Dejen trilles i ca. 1 cm. tykke stænger og skæres i små stykker, der trilles til kugler. Kuglerne lægges på en bageplade og trykkes lidt flade. Pebernødderne bages ved 200 grader C midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune.
Jødekager:
260 gr. fuldkorns hvedemel
150 gr. smør
1 glas hermasetas drys let (90 gr.)
2 æg
1/2 tsk. hjortetaksalt
kanel/sukker (Jeg blandede hemasetas i kanelen i stedet for alm. sukker)
25 gr. hakkede mandler
Smør smeltes over svag varme.
Mel, hermasetas og æg piskes sammen (OBS: Støver meget) i en skål og hjortetaksalt tilsættes.
Det smeltede smør tilsættes lidt efter lidt og dejen røres ensartet. Dejen skal hvile 30 min i køleskab. Evt. de sidste 10 min i fryser.
Dejen udrulles til 1/4 cm. tykkelse og udstikkes med form eller glas. Dejen kan godt virke meget våd, jeg tog lidt dej af gangen og rullede ud.
kagerne pensles med lidt sammenpisket æg og drysses med mandler og kanel efter smag.
Bages midt i ovnen ved 170 C i ca. 15 min.
Anmeld