LouiseVous skriver:
Kan man måske få den opskrift uden æg i boller? Det lyder specielt men hvis det dem man har set billeder, ser de vildt lækre ud
Jeg bruger faktisk aldrig æg i mine boller uanset opskrift
1000 gram mel (jeg bruger 700 gram hvedemel og 300 gram groft mel - rug-, graham-, speltmel eller hvad jeg nu lige har af grodt mel)
50 gram margarine
6 dl. lun mælk
50 gram gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
1. Udrør gæren i den lune mælk.
2. Bland resten af ingredienserne i mælken
3. Ælt dejen god.
4. Stil dejen til hævning i 30 min (15 kan også gøre det.)
5. Form 24 boller.
6. Stil bollerne til hævning på en bageplade i 30 min.
7. Bag bollerne ved 175 grader i varmluft i ca. 12-15 min afhængig af ovn
Jeg bruger også opskriften til pizzesnegle, kanelsnegle, pølsehorn mm. Af og til pifter jeg opskriften op med hhv. revne gulerødder, spinat, rosiner, chokolade afhængig af, hvad jeg skal bruge bollerne til
Anmeld