Gluten, sukker og laktosefrie opskrifter? Kom frisk! :)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.534 visninger
6 svar
0 synes godt om
15. marts 2012

MissMona

Hejsa allesammen,

Jeg lever på en kost der er glutenfri (gluten findes naturligt i havre,hvede, spelt,byg, rug), sukkerfri og laktosefri (mejeriprodukter). OBS - sukker, gluten og laktose optræder derudover i mange færdigvarer+pålæg. Jeg benytter ikke laktosefri komælksprodukter - ej heller glutenfrit blandingsmel (dvs. fx jyttemel)

Indimellem kan det være svært at være opfindsom omkring madretter uden disse ingredienser, så jeg ville høre om, både jer der lever gluten, laktose og sukkerfrit og også om jer der ikke gør, ligger inde med en opskrift - som I synes er super lækker, som ikke indeholder disse ingredienser!

Please share,

Jeg er kommet ind i en dum vane med kun at stege rodfrugter +lidt kød på pande lige i øjeblikket! ... Jeg har iøvrigt ingen ovn. Så tilberedelsen skal være rå eller på pande/i gryde!

På forhånd tak for inspirationen!

PS. Hvis nogle af jer skulle lige inde med en fantastisk bageopskrift også, så hold jer ikke tilbage, så gemmer jeg den bare til jeg får ovn igen!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

15. marts 2012

Mette-mor

Suveræn pizza, og så er den glutenfri!

Vi har fået en pizzasten, og på den kan du bage suveræne, sprøde pizzaer, også glutenfri. Dejligt engang imellem, når familien skal hygge i kombination med en salat. Du kan også bage pizzaerne på pizzaprogrammet i ovnen, men så opnår du ikke helt samme sprødhed.

Pizzadej

4 stk

5 dl tempereret vand

10 g gær

2 spsk Husk (loppefrøskaller)

2 tsk salt

100 g boghvedemel

100 g majsstivelse

200 g groft rismel

½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Anvend røremaskine eller food processor. Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast. Lad dejen hæve i et par timer. Tænd ovnen på 300 grader.

Fyld

en god, krydret tomatsauce

revet ost

champignon

revet gulerod

tomater i tynde skiver

rødløg i tynde skiver

frisk oregano

 

Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza. 

Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg. Drys med revet ost. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet. Bag pizzaen ved 300 grader i ca. 6 min., så den er sprød og gylden. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering. 

Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid. 

Anmeld

15. marts 2012

MissMona

Mette-mor skriver:

Suveræn pizza, og så er den glutenfri! ....

 



Tusind tak Den vil jeg skrive ud og gemme! ) Jeg har forsøgt at lave pizza tidligere men jeg havde lidt svært ved at få den til at virke pizza-agtig. Men det hjalp da fyldet kom på. Men dejen dengang var ikke helt god. Så jeg glæder mig til at prøve din opskrift!

Anmeld

15. marts 2012

MissMona

15. marts 2012

MissMona

15. marts 2012

FamilenStorm

MissMona skriver:

Hejsa allesammen,

Jeg lever på en kost der er glutenfri (gluten findes naturligt i havre,hvede, spelt,byg, rug), sukkerfri og laktosefri (mejeriprodukter). OBS - sukker, gluten og laktose optræder derudover i mange færdigvarer+pålæg. Jeg benytter ikke laktosefri komælksprodukter - ej heller glutenfrit blandingsmel (dvs. fx jyttemel)

Indimellem kan det være svært at være opfindsom omkring madretter uden disse ingredienser, så jeg ville høre om, både jer der lever gluten, laktose og sukkerfrit og også om jer der ikke gør, ligger inde med en opskrift - som I synes er super lækker, som ikke indeholder disse ingredienser!

Please share,

Jeg er kommet ind i en dum vane med kun at stege rodfrugter +lidt kød på pande lige i øjeblikket! ... Jeg har iøvrigt ingen ovn. Så tilberedelsen skal være rå eller på pande/i gryde!

På forhånd tak for inspirationen!

PS. Hvis nogle af jer skulle lige inde med en fantastisk bageopskrift også, så hold jer ikke tilbage, så gemmer jeg den bare til jeg får ovn igen!



Kan anbefale gruppen Cøliak i Danmark på facebook.. Der ved jeg de er rigtig søde til at dele erfaringer, opskrifter mv. med hinanden..

Anmeld

15. marts 2012

Hougaard92

Hejsa

Årrrh ved lige præcis hvilken situation du står i, jeg er selv laktoseintolerance, så det kan godt være svært. Men omkring det at maden skal være laktosefrit, så findes der mange ting som du kan erstatte mælk med som vi kan tåle.

der er følgende produkter:

- Soya mælk/kakao & fløde
- Becel
- Laktosefrimælk både frisk og langtidsholdbar
- Alpro Soya Yougurt
- Laktosefri is

Der findes rigtig mange ting, så det er bare at gå på jagt, og hvis det er helt galt kan man købe piller på apoteket som hedder Laktrase som neutralisere maden så du kan tåle de mælkeholdige produkter hvis du f.eks. er ude at spise osv.

Alt held og lykke, håber du fik lidt hjælp indenfor dette emne, for det kan godt være svært .

kram Julia

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.