Suveræn pizza, og så er den glutenfri!
Vi har fået en pizzasten, og på den kan du bage suveræne, sprøde pizzaer, også glutenfri. Dejligt engang imellem, når familien skal hygge i kombination med en salat. Du kan også bage pizzaerne på pizzaprogrammet i ovnen, men så opnår du ikke helt samme sprødhed.
Pizzadej
4 stk
5 dl tempereret vand
10 g gær
2 spsk Husk (loppefrøskaller)
2 tsk salt
100 g boghvedemel
100 g majsstivelse
200 g groft rismel
½-1 dl ekstra jomfruolivenolie
Anvend røremaskine eller food processor. Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast. Lad dejen hæve i et par timer. Tænd ovnen på 300 grader.
Fyld
en god, krydret tomatsauce
revet ost
champignon
revet gulerod
tomater i tynde skiver
rødløg i tynde skiver
frisk oregano
Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza.
Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg. Drys med revet ost. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet. Bag pizzaen ved 300 grader i ca. 6 min., så den er sprød og gylden. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering.
Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.
Anmeld