spj skriver:
Det lyder også godt. Hvordan laver du de honningbagte rødbeder?
Her er opskriften på alle tingene
Grillet hokkaido med krydderurtesalsa, nødder og feta
Jordskokpersillesalat med bacon og sennepskorn
Bagte rødbeder:
Bagte rødbeder:
2 rødbeder - skrællet og skåret i både
3 spsk. honning
½ dl balsamico-eddike
salt
Eddike og honning blandes til en slags dressing - sammen med lidt salt og peber.
Rødbederne blandes med dressingen.
Det hele hældes i et ildfast fad.
Bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader.
kiwisuppe:
Ingredienser:
4-6 personer
12 stk. kiwi.
4 dl. vand.
2 dl. hvidvin.
1 stang vanille ( flækket).
1 stk. citron ( saft+ 2,).
140 g. Sukker.
Fremgangsmåde.
Tag en god gryde og kom vand, hvidvin, sukker, vanille, (både marv og
skal), citron saft og skiver, samt sukker i.
Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i godt 5 minutter fra
det er oppe og koge.
Fjern herefter citron skiverne og kasser dem.
Alle kiwierne skrælles og blendes.
Kom det i en skål.
Hæld den varme lage over og sæt nu suppen kold med låg over.
Efter et par timer tag suppen ud og sigtes gennem en fin trådet sigte.
Suppen serveres helt kold med en mandelkurv i midten med en klump vanilles i.
Mandelflager
Ca. 10 stk eller 4 kurve.
50 g mandler
60 g sukker
50 g smør
1 spsk mel
1 spsk mælk
Hak mandlerne groft, ikke nødvendigt at smutte dem.
Varm alt i en gryde til det er smeltet, må ikke koge.
Sæt dejen i små klatter på bageplade med bagepapir.
Husk at de flyder meget ud.
Bag v. 200 grader i 5-6 minutter i midten af ovnen. (Til gyldne)
Lad dem køle af et par minutter før afkøling på rist. Hvis de skal bukkes eller
lignende gøres det hurtigst muligt.
Kan vel holde sig sprøde i dåse i en uge - prøv ad!
Hvis du ønsker dem som kurve laves de lidt større og men de stadig er varme
lægges de over bunden på en lille skål eller bunden på et glas.
Lad dem ligge til de er helt afkølet.
Anmeld