Boller i karry

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

29. februar 2012

felicity

AnneBJ skriver:

Ja, så var det, at jeg for noget tid siden oprettede en tråd og bad om hjælp til en opskrift på boller i karry. Ikke bare "lav en opbagt sovs og put bollerne i" - i teorien ved jeg godt hvordan jeg skal gøre, det smager bare aldrig godt 

Nu skal vi så have boller i karry i aften (måske!) men jeg kan ikke finde tråden! Der blev bl.a. foreslået at bruge gurkemeje for at give mere farver, uden at sovsen nødvendigvis blev stærkere. 

Hjæælp mig! Enten med en opskrift (med angivelser af ca. mængde af de forskellige ting) eller med at finde tråden!



her bruger vi MANGO curry til sovcen!

den har en rund og mild/ lidt eksotisk smag og udssende i sovsen. synes faktisk den blir vildt lækker at se og også at spise.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

29. februar 2012

AnneBJ

felicity skriver:



her bruger vi MANGO curry til sovcen!

den har en rund og mild/ lidt eksotisk smag og udssende i sovsen. synes faktisk den blir vildt lækker at se og også at spise.



Tak for tippet - hvor køber du det henne?

Anmeld

29. februar 2012

felicity

AnneBJ skriver:



Tak for tippet - hvor køber du det henne?



jeg ved at du kan købe det i føtex

Anmeld

29. februar 2012

AnneBJ

felicity skriver:



jeg ved at du kan købe det i føtex



Mange tak!

Anmeld

29. februar 2012

Bassemor<3

Her er en opskrift på en rigtig lækker boller i karry, med en variation 

Kødbollerne:

500 gram svinefars

3 mellenstørrelse gulerødder

½ finthakket løg

mel

mælk 

1 mellenstørrelse æg.

fremgangsmåde: skræl og riv gulerødderne meget fint ! 

bland løg, gulerødder, mel, æg og mælk i.

Mel og mælk kommes i til farsen har den rette konsistens.

Koges og vandet gemmes! 

Sovs:

en lille klat smør/margarine

1 æble

2 mellenstørrelse gulerødder

½ løg

1 tsk. karry

vandet fra bollerne

salt og peber ( meget lidt peber !! )

Fremgangsmåde:

Kom margarine i en gryde og tilsæt karry, svits karryen af i margarinen, det er det der for karryen til at give masser af farve og smag fra sig !! derfor er det vigtigt det svitses af ! 

når karryen er svitset af kommes vand fra bollerne i til der er den mængde sovs man ønsker. 

Skær æblet i små tern og gulerødderne også i små tern. Begge ting kommes i sovsen sammen med det halve finthakkede løg. lad sovsen koge godt til gulerødderne er bløde ! 

sovsen kan jævnes på 3 måder.

1: brug en stavblender til at blende i sovsen så æblerne og gulerødderne gør sovsen tykkere når de blendes. hvis i gerne vil have bid i sovsen i form af æblerne og gulerødderne ( hvilket jeg synes er bedst &nbsp så jævn på en af de andre måder. 

2: jævn med meljævning

3: jævn med Majsstivelse/maizena

Smag til med salt og LIDT peber og kom bollerne i. Server med ris 

det smager SKØNT og det er meget let at lave ! bare spørg hvis du vil vide mere 

 

Anmeld

29. februar 2012

AnneBJ

babyboy2012 skriver:

Her er en opskrift på en rigtig lækker boller i karry, med en variation 

Kødbollerne:

500 gram svinefars

3 mellenstørrelse gulerødder

½ finthakket løg

mel

mælk 

1 mellenstørrelse æg.

fremgangsmåde: skræl og riv gulerødderne meget fint ! 

bland løg, gulerødder, mel, æg og mælk i.

Mel og mælk kommes i til farsen har den rette konsistens.

Koges og vandet gemmes! 

Sovs:

en lille klat smør/margarine

1 æble

2 mellenstørrelse gulerødder

½ løg

1 tsk. karry

vandet fra bollerne

salt og peber ( meget lidt peber !! )

Fremgangsmåde:

Kom margarine i en gryde og tilsæt karry, svits karryen af i margarinen, det er det der for karryen til at give masser af farve og smag fra sig !! derfor er det vigtigt det svitses af ! 

når karryen er svitset af kommes vand fra bollerne i til der er den mængde sovs man ønsker. 

Skær æblet i små tern og gulerødderne også i små tern. Begge ting kommes i sovsen sammen med det halve finthakkede løg. lad sovsen koge godt til gulerødderne er bløde ! 

sovsen kan jævnes på 3 måder.

1: brug en stavblender til at blende i sovsen så æblerne og gulerødderne gør sovsen tykkere når de blendes. hvis i gerne vil have bid i sovsen i form af æblerne og gulerødderne ( hvilket jeg synes er bedst &nbsp så jævn på en af de andre måder. 

2: jævn med meljævning

3: jævn med Majsstivelse/maizena

Smag til med salt og LIDT peber og kom bollerne i. Server med ris 

det smager SKØNT og det er meget let at lave ! bare spørg hvis du vil vide mere 

 



Mange tak, den ser også god ud! 

Anmeld

29. februar 2012

Bassemor<3

AnneBJ skriver:



Mange tak, den ser også god ud! 



og den er fedtfattig ! 

Anmeld

29. februar 2012

felicity

AnneBJ skriver:



Mange tak!



var så lidt

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.