Jordskoksuppe..

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

637 visninger
7 svar
0 synes godt om
31. oktober 2011

emsaroto

Jeg fik sådan en lyst til jordskoksuppe..

Så hvis der er nogen der ligger inde med en super god opskift på det, må i meget gerne dele den! 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

31. oktober 2011

SpunkenJo

emsaroto skriver:

Jeg fik sådan en lyst til jordskoksuppe..

Så hvis der er nogen der ligger inde med en super god opskift på det, må i meget gerne dele den! 



Er lige med på en lytter

Anmeld

31. oktober 2011

emsaroto

slet ingen der ligger inde med en god en 

Anmeld

31. oktober 2011

Maja_4000

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.p hp?id=25140
Jeg har ikke prøvet den .. Men tror vi skal have den i morgen Hehe

Anmeld

31. oktober 2011

Mussen2

Jeg har SUPER lækker en... jeg finder den lige

Uhm jeg blev lige sulten der

Anmeld

31. oktober 2011

Mussen2

Her er den:

Synes den er god fordi der bl.a ikks skal hvidvin i, hvilker der skal i mange jordskokkesupper og det er lidt fråds at skulle åbne en helk flaske.

Jeg bruger blot alm. bacon og alm. persille.

Trøffelolien er  SÅ lækker til, fåes steder som Føtex og større supermarkeder. Man skal kun bruge meget lidt til hver portion, da smagen er kraftig.


 
 

(6 personer)
500 g jordskokker
2 bagekartofler
150 g knoldselleri
2 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1,2 l god hønsefond
4 dl piske- el. madlavningsfløde
salt og peber
citronsaft
Drys:
150 g kalvebacon
3 skiver hvedebrød i terninger
4 spsk olivenolie
1 spsk havsalt

Persille-trøffelolie:
4 kviste bredbladet persille
4 spsk trøffelolie

Rens alle rodfrugterne og skær dem i terninger. Snit skalotteløgene fint. Opvarm olien i en stor gryde og sauter rodfrugter og løg i 4-5 min. Tilsæt hønsefond og læg låg på gryden. Lad suppen koge i 30 min. ved middel varme. Hæld fløden i suppen og lad den koge yderligere i 15 min. uden låg. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tænd ovnen på 200° og læg kalvebacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist den sprød i den varme ovn i 6-8 min. Skær brødet i terninger og bland dem med olivenolie og salt i en skål. Rist brødcroutonerne i ovnen ved 200° 4-5 min. til de er gyldne og sprøde. Skyl og tør persillen. Nip bladene af og hak persillen helt fint. Rør den finthakkede persille med trøffel olien. Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffel olien. Server med kalvebacon og brødcroutoner som drys.

TIPS
Smager suppen for ’fed’, er citronsaft et mirakelmiddel. Citronen giver suppen den syre, der mangler.

Anmeld

1. november 2011

emsaroto

tak for det! Så den først lige nu, så det må blive i næste uge vi prøver den

Min supper kom til at se sådan her ud, og den blev mest bare for hvad der faldt mig ind, og den blev god!

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld

1. november 2011

Mussen2

emsaroto skriver:

tak for det! Så den først lige nu, så det må blive i næste uge vi prøver den

Min supper kom til at se sådan her ud, og den blev mest bare for hvad der faldt mig ind, og den blev god!



Dejligt den blev lækker! Elsker Jordskoksuppe. Nemt og lækkert.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.