Her er den:
Synes den er god fordi der bl.a ikks skal hvidvin i, hvilker der skal i mange jordskokkesupper og det er lidt fråds at skulle åbne en helk flaske.
Jeg bruger blot alm. bacon og alm. persille.
Trøffelolien er SÅ lækker til, fåes steder som Føtex og større supermarkeder. Man skal kun bruge meget lidt til hver portion, da smagen er kraftig.
tirsdag 12.1.10 - Af AF MARIE MELCHIOR, FOTO: BETINA HASTOFT, REGI: SØS OG CO. OG ROSENDAHL
(6 personer)
500 g jordskokker
2 bagekartofler
150 g knoldselleri
2 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1,2 l god hønsefond
4 dl piske- el. madlavningsfløde
salt og peber
citronsaft
Drys:
150 g kalvebacon
3 skiver hvedebrød i terninger
4 spsk olivenolie
1 spsk havsalt
Persille-trøffelolie:
4 kviste bredbladet persille
4 spsk trøffelolie
Rens alle rodfrugterne og skær dem i terninger. Snit skalotteløgene fint. Opvarm olien i en stor gryde og sauter rodfrugter og løg i 4-5 min. Tilsæt hønsefond og læg låg på gryden. Lad suppen koge i 30 min. ved middel varme. Hæld fløden i suppen og lad den koge yderligere i 15 min. uden låg. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tænd ovnen på 200° og læg kalvebacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist den sprød i den varme ovn i 6-8 min. Skær brødet i terninger og bland dem med olivenolie og salt i en skål. Rist brødcroutonerne i ovnen ved 200° 4-5 min. til de er gyldne og sprøde. Skyl og tør persillen. Nip bladene af og hak persillen helt fint. Rør den finthakkede persille med trøffel olien. Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffel olien. Server med kalvebacon og brødcroutoner som drys.
TIPS
Smager suppen for ’fed’, er citronsaft et mirakelmiddel. Citronen giver suppen den syre, der mangler.
Anmeld