HURTIG hjælp til brun sauce med brun jævning!!!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.594 visninger
13 svar
0 synes godt om
3. oktober 2011

Anonym trådstarter

Har aldrig lavet brun sauce før og skal i aften.. har kigget rundt om på nettet man kan ikke finde et klart og simpelt svar. Hvordan laver man en god brun sauce? Det er til frikadeller og kartofler! Og det skal gerne være hvor jeg kan bruge sådna noget brun jævningspulver vi har.

AKut hjælp tak!!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. oktober 2011

Witt



Har aldrig lavet brun sauce før og skal i aften.. har kigget rundt om på nettet man kan ikke finde et klart og simpelt svar. Hvordan laver man en god brun sauce? Det er til frikadeller og kartofler! Og det skal gerne være hvor jeg kan bruge sådna noget brun jævningspulver vi har.

AKut hjælp tak!!



Vand, og nogle oksebullion hvis du ikke har noget "saft" fra hvad du laver ... Så noget nogen jævningpulver/mel ! ..


Rettelse: kan se det er frikadeller, så bare noget oksebullion .

Anmeld

3. oktober 2011

Anonym trådstarter

Witt skriver:



Vand, og nogle oksebullion hvis du ikke har noget "saft" fra hvad du laver ... Så noget nogen jævningpulver/mel ! ..


Rettelse: kan se det er frikadeller, så bare noget oksebullion .



Kan jeg lige få dén på idiotsikkert sprog? Altså hvor meget af hver ting, i hvilken rækkefølge osv?

Anmeld

3. oktober 2011

A&F

Anonym skriver:

Har aldrig lavet brun sauce før og skal i aften.. har kigget rundt om på nettet man kan ikke finde et klart og simpelt svar. Hvordan laver man en god brun sauce? Det er til frikadeller og kartofler! Og det skal gerne være hvor jeg kan bruge sådna noget brun jævningspulver vi har.

AKut hjælp tak!!



Jeg plejer at stege mit kød på panden, fjerner kødet, tilsætter noget af kartoflens/grøntsagernes vand, hælder min hvide jævning i, hvorefter jeg pisker det lidt med en piskeris, derefter, kommer jeg min kulør i(den der giver saucen den brune farve), så tilsætter jeg salt og peber, og til sidst lidt kaffefløde/fløde efter smag. Mmm

Anmeld

3. oktober 2011

Anonym trådstarter

A&F skriver:



Jeg plejer at stege mit kød på panden, fjerner kødet, tilsætter noget af kartoflens/grøntsagernes vand, hælder min hvide jævning i, hvorefter jeg pisker det lidt med en piskeris, derefter, kommer jeg min kulør i(den der giver saucen den brune farve), så tilsætter jeg salt og peber, og til sidst lidt kaffefløde/fløde efter smag. Mmm



Men hvor meget af hver ting? Altså er VIRKELIG nybegynder når det kommer til sovs, jeg plejer bare at bruge pulverblanding, så skal virkelig have den idiotsikre udgave

Anmeld

3. oktober 2011

ekzunz

En klat margarine i en gryde som du rører med noget mel. Så skal der noget væde i - jeg plejer at bruge kartoffelvandet når vi laver sovs til frikadeller. Så en terning grøntsagsboullion (bruger jeg) kulør og så smages den til med salt og peber - og den bliver jo slet ikke dårligere af et skvæt fløde...

Anmeld

3. oktober 2011

Anonym trådstarter

Znuzke skriver:

En klat margarine i en gryde som du rører med noget mel. Så skal der noget væde i - jeg plejer at bruge kartoffelvandet når vi laver sovs til frikadeller. Så en terning grøntsagsboullion (bruger jeg) kulør og så smages den til med salt og peber - og den bliver jo slet ikke dårligere af et skvæt fløde...



Jamen hvis nu man ikke har kulør men kun sådan noget "brun jævnings"pulver?? altså er 100% på bar bund, for laver altid sådan en pulverblanding

Anmeld

3. oktober 2011

A&F

Anonym skriver:



Men hvor meget af hver ting? Altså er VIRKELIG nybegynder når det kommer til sovs, jeg plejer bare at bruge pulverblanding, så skal virkelig have den idiotsikre udgave



Hehe jeg er dårlig til sådan noget med mål osv. Men hvis du starter med at tage dine frikadeller op fra panden imens den er varm, så tager du et lille glas, hvori du hælder kartoffel/grøntsagsvandet i, det hælder du ned på panden(panden skal være varm, så når vandet rammer den siger det" shhhh". Din jævning laver du sådan, 2 spiseske jævning og blander det med lidt vand og ryster det sammen eller med en gaffel, dette hælder du ned i vandet på panden, imens du pisker det. Så kommer du lidt brun kulør i, salt og peber, og lidt fløde, mangler den lidt smag, så kom en boulion i.

Var det bedre?

Anmeld

3. oktober 2011

ekzunz

Anonym skriver:



Jamen hvis nu man ikke har kulør men kun sådan noget "brun jævnings"pulver?? altså er 100% på bar bund, for laver altid sådan en pulverblanding



Brunt jævningspulver farver ikke sovsen Den bliver kun rigtig brun hvis du putter kulør i. 

Anmeld

3. oktober 2011

Witt

A&F skriver:



Hehe jeg er dårlig til sådan noget med mål osv. Men hvis du starter med at tage dine frikadeller op fra panden imens den er varm, så tager du et lille glas, hvori du hælder kartoffel/grøntsagsvandet i, det hælder du ned på panden(panden skal være varm, så når vandet rammer den siger det" shhhh". Din jævning laver du sådan, 2 spiseske jævning og blander det med lidt vand og ryster det sammen eller med en gaffel, dette hælder du ned i vandet på panden, imens du pisker det. Så kommer du lidt brun kulør i, salt og peber, og lidt fløde, mangler den lidt smag, så kom en boulion i.

Var det bedre?



Hahahahaha hvor godt, "når vandet rammer den siger det: "shhhh" .

, ligefør den sætning "reddede" min aften !

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.