Höör skriver:
Lyder fantastisk
men dem du har prøvet eller som du ved hun har bagt ud fra opskriften som du finder fantastisk
1 : Æbleformkage fra fyn: En dejlig saftig æblekage, som stammer fra nordfyn. Der kan evt. bages to forme af portionen eller én stor. kagen kan fryses og er lige så god efter optøning
Ingredienser :
300g smør (eller margarine)
200g mørk farin
4 æg
300g mel
3 tsk bagepulver
2 spsk kanel
4-5 æbler
75g nødder eller mandler
fremgangsmåde: Rør blødgjort smår med farin og rør æggene i ét ad gangen. bland bagepulver og kanel i melet. skræl æblerne og skær dem i små terninger. kom dem i melet sammen med de hakkede nødder/mandler. rør det i dejen. Kom dejen i en godt smurt sandkageform og bag kagen ved 160-175 grader i godt en time - men prøv med en strikkepind/kagenål hænger der ingen dej ved når der stikkes i kagen er den færdig.
2: Finskbrød (arbejdstid: 1 time, Hviletid: 1 time Bagetid: 8-10 min. fryseegnede ca 90 stk )
ingredienser 350g mel (ca 6 dl)
250g smør
125g sukker (1½ dl)
endvidere:
æg og tesukker
fremgangsmåde: hak smøret i melet og smuldr det dernæst. Tilsæt sukker og ælt hurtigt dejen sammen. Læg den koldt i 1 time. rul dejen ud i fingertykke stænger og skær dem ud i ca 4 cm skrå snitter. pensl med æg og drys med tesukker. Bag kagerne midt i ovnen 8-10 min ved 200g.
Tips: kagerne kan yderligere drysses med hakkede mandler eller nødder
3: jødekager (arbejdstid 20 min, hviletid: mindst 1 time, bagetid 6-8 min, fryse-egnede ca 75 stk)
ingredienser:
250g mel (godt 4 dl)
½tsk hjortetaksalt
150g smør
100g sukker (ca 1 1/4 dl)
1 æg
Pynt: æg, 25g mandler, kanelsukker
fremgangsmåde : Bland mel og hjortetaksalt. smuldr smøret i. tilsæt sukker og æg og ælt hurtigt dejen sammen. læg den koldt, mindst 1 time. rul dejen ud og udstik den med en stjerneform eller rund form. pensl med æg og drys med smuttede, hakkede mandler og kanelsukker. Bag dem midt i ovnen 6-8 min ved 200 grader
4: fedtebrød (arbejdstid 40 min, bagetid 10-12 min, fryse-egnede, ca 120 stk)
ingredienser:
250g mel (godt 4 dl)
½ tsk hjortetaksalt
250g smør eller margarine
150g kokosmel (4dl)
150g sukker (knap 2 dl)
Glasur: 250g flormelis (5dl) 1-2 spsk rom , vand
fremgangsmåde: Bland mel og hjortetaksalt. smuldr fedtstoffet i. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen i lange fingertykke stænger. bag stængerne i 10-12 min midt i ovnen ved 200 grader. rør glasuren af flormelis, rom og vand og glasér stængerne mens de er varme. skær stængerne i skrå snitter.
tips: rommen i glasuren kan erstattes af lidt rom-essens
5: sirupskage med fyld (sirupskagen skal helst trække 1 dag inden de begynder at skære af den)
ingredienser:
2 æg
125g lys farin
125g sirup
100g smeltet smør
250g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk nelliker
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
100g rosiner
40g hakket sukat
50g hakkede nødder eller mandler
fremgangsmåde: Bland melet med bagepulver, nelliker, kanel og ingefær. Pisk æg og farin lyst og skummende. rør siruppen i. Tilsæt smeltet smør, melblandningen, rosiner, sukat og nødder. Vend det hele godt rundt i skålen, så det blandes.
kom dejen i en smurt form (ca. 1½l) bag kagen ca 1 time ved 170 grader