Jeg har en rigtig god opskrift på boller, hvor du skifter sukkeret ud med hvad du end kan finde på. Lavede det igår med revet gulerod og hvidløg, super lækkert.
50 g gær.
5 dl lunkent vand.
2 tsk salt.
1 spsk sukker. (Eller hvad du end har i tankerne)
450-500 g mel. (Mel er så forskelligt, jeg plejer bare at prøve mig frem)
Pynt: Æg og evt. birkes.
---------------------- Sådan gør du: ------------------------------
Gæren smuldres i en skål og overhældes med det lunkne vand, salt og sukker (Eller hvad du end har i tankerne). Heri drysses melen, men kom lidt i af gangen. Dejen røres sammen, æltes bløg og blank. Stilles derefter til hævning et lunt sted, dækket til af håndklæde eller viskestykke, i 30 min. Æltes igen. Formes til ca. 20 boller, der sættes på smurt plade. Efterhæver til de er store og bløde i ca. 35 min, igen lunt og tildækket. De pensles forsigtigt med æg, stik ikke hul i dejen, så falder de sammen. Dryses evt. med birkes. Bages midt i ovnen ved 240 grader i 10 min.
Anmeld