Bløde sunde boller HJÆLP mig piger

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

10.303 visninger
17 svar
0 synes godt om
12. august 2011

B&J

Hej alle sammen...

jeg vil gerne lave boller til os i weekenden men de skal være sunde men de må også gerne være bløde og lækre.. så vores søn også kan få nogle

kom med nogle super opskrifter

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

12. august 2011

B&J

opper den lige den forsvandt så hurtigt håber på hjælp

Anmeld

12. august 2011

L.J.L

B&J skriver:

Hej alle sammen...

jeg vil gerne lave boller til os i weekenden men de skal være sunde men de må også gerne være bløde og lækre.. så vores søn også kan få nogle

kom med nogle super opskrifter



Fandt lige min opskriftsbog frem

Dem her plejer jeg at lave, de er super lækre og så er de bløde så lillemanden kan nemt spise dem

700gr hvedemel

400gr grahamsmel eller rugmel

5 del vand

100 gr margarine

100 gram sukker

50 gr gær

1 æg

½ tsk salt

(1 æg til pensling)

(der kan tilføjes 3 revne gulerødder i dejen hvis man er til det )

smelt margarinen og tilføj koldt vand så det bliver lunkent. herefter hæld det i en stor skål og tilføj gæren. rør gæren ud.

tilføj alle de andre ingredienser, men hæld melet i lidt af gangen.

når dejen er æltet godt igennem hæves den i ½ time

herefter ælt igen og form til ca 30 boller

efterhæv ½ time

pensel med æg og bag i forvarmet ovn ved 225gr i 12-15 minutter

Anmeld

12. august 2011

B&J

L.J.L skriver:



Fandt lige min opskriftsbog frem

Dem her plejer jeg at lave, de er super lækre og så er de bløde så lillemanden kan nemt spise dem

700gr hvedemel

400gr grahamsmel eller rugmel

5 del vand

100 gr margarine

100 gram sukker

50 gr gær

1 æg

½ tsk salt

(1 æg til pensling)

(der kan tilføjes 3 revne gulerødder i dejen hvis man er til det )

smelt margarinen og tilføj koldt vand så det bliver lunkent. herefter hæld det i en stor skål og tilføj gæren. rør gæren ud.

tilføj alle de andre ingredienser, men hæld melet i lidt af gangen.

når dejen er æltet godt igennem hæves den i ½ time

herefter ælt igen og form til ca 30 boller

efterhæv ½ time

pensel med æg og bag i forvarmet ovn ved 225gr i 12-15 minutter



Ihh tak tak tak.. de lyder rigtige lækre

men tænke på kan man lade vær med at putte sukker i???

Anmeld

12. august 2011

132319

Jeg laver ofte de er:

1 liter vand (koldt)

En kvart pakke gær (12,5 gram)

2 spsk groft salt

2 spsk honning

500 gram havregryn

200 gram grahamsmel

400 gram hvedemel

Vand, gær, salt og honning røres. Havregryn i og røres. Til sidst røres melet i. Bliver en klistret masse:-)

Hæver i køleskab mindst 8 timer, men kan stå i op til 5 døgn.

Sættes på plade med våd ske.

Bager ved 200 grader i 25-30 minutter

Du kan bage en portion og lade resten af dejen stå i køleskab til dagen efter eller flere dage efter.

De er grove og lækre og nemme. 

Anmeld

12. august 2011

Nynne88

Jeg plejer at bruge: 

5 dl lunken vand

1/2 pk gær

1 tsk salt

lidt olie - evt. oliven.

Durum mel

Havregryn

Hvedemel

Så skal de æltes i meget lang tid, jeg plejer at bruge vores røremaskine. Dejen skal være blød og klistret. 

Hæve i 2 timer

Bages ved 200 i 17-20 min alt efter størrelse.

De kan fryses og jeg synes det er dejlig bløde.

Du kan putte rosiner i dejen eller du kan putte frø ovenpå - hvis der skal varieres  . 

 

Anmeld

12. august 2011

B&J

132319 skriver:

Jeg laver ofte de er:

1 liter vand (koldt)

En kvart pakke gær (12,5 gram)

2 spsk groft salt

2 spsk honning

500 gram havregryn

200 gram grahamsmel

400 gram hvedemel

Vand, gær, salt og honning røres. Havregryn i og røres. Til sidst røres melet i. Bliver en klistret masse:-)

Hæver i køleskab mindst 8 timer, men kan stå i op til 5 døgn.

Sættes på plade med våd ske.

Bager ved 200 grader i 25-30 minutter

Du kan bage en portion og lade resten af dejen stå i køleskab til dagen efter eller flere dage efter.

De er grove og lækre og nemme. 



Mange tak jaa det ville jo være super nemt når dejen kan være i køleskabet og lave et par boller ihhh hvor lækkert

mange taak

Anmeld

12. august 2011

L.J.L

B&J skriver:



Ihh tak tak tak.. de lyder rigtige lækre

men tænke på kan man lade vær med at putte sukker i???



tjaaaa... mon ikke man kan? Jeg ved ikke helt om der er et alternativ for sukker som er sundt? Måske honning?

Anmeld

12. august 2011

B&J

Nynne88 skriver:

Jeg plejer at bruge: 

5 dl lunken vand

1/2 pk gær

1 tsk salt

lidt olie - evt. oliven.

Durum mel

Havregryn

Hvedemel

Så skal de æltes i meget lang tid, jeg plejer at bruge vores røremaskine. Dejen skal være blød og klistret. 

Hæve i 2 timer

Bages ved 200 i 17-20 min alt efter størrelse.

De kan fryses og jeg synes det er dejlig bløde.

Du kan putte rosiner i dejen eller du kan putte frø ovenpå - hvis der skal varieres  . 

 



Så må jeg vist igang med hænderne for vi har ikke en røremaskine

men det lyder rigtige lækre og nemme ihh jeg skal vist igang her i weekenden

Anmeld

12. august 2011

B&J

L.J.L skriver:



tjaaaa... mon ikke man kan? Jeg ved ikke helt om der er et alternativ for sukker som er sundt? Måske honning?



Jaa ved ikke fordi jeg må ikke få sukker så vil helst slet ikke have det der i men ellers lød det som nogle super lækre bølde boller namme

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.