Tiramisu, det er dog ikke chokolade - men den er SÅ god
Jeg havde lavet tiramisu til min venindes 30 års førseldag i går, til 40 personer og alle var helt vilde:
Her er opskriften:
TIRAMI SU ( Træk mig op )
Jeg starter altid med at finde et fad – størrelse afhængigt af antal personer, så mængden er kun ca., men sikkert til 4 personer.
4 æggeblommer – min.
100 g. sukker
2 æggehvider
400- 500 g mascarpone
Ladyfingers ( Savoiardi ) svarende til 2 lag i fadet.
Kahlua ½ - 1 kop ( evt. Amaretto el. Tia Maria )
Stærk kaffe ½-1 kop
Kaffen smages til med sukker og køles af, hvorefter Kahluaen tilsættes.
Æggeblommerne piskes hvide med sukkeret og mascarponen vendes i. Stiftpiskede æggehvider vendes i.
Ladyfingers vendes hurtigt i kaffeblandingen, skal stadig være faste og lægges tæt samme i fadet.
Ovenpå lægges mascarponecremen i et ca. 1 cm. tykt lag.
Endnu et lag ”vendte” ladyfingers
Endnu et lag mascarponecreme.
Stilles koldt, gerne til dagen efter.
Lige inden serveringen drysses med kakao.
Velbekomme
Anmeld