Jeg har lige tilladt mig at kopiere en del fra Fenja09, da jeg laver en karrysovs meget magen til. Dog bruger jeg ikke altid æble og aldrig kogevandet fra bollerne - synes at det har en tendens til at smage lidt mærkeligt. Men istedet brug en 1/2 l. vand med 1 terning hønsebouillion. Det er vi helt vilde med herhjemme, fordi at det kommer til at smage af meget uden at være alt for fed. Og så også gerne en rød peberfrugt skåret i tern, således at det bliver:
1 løg, 1 rød peberfrugt, 15 g smør, 1-3 tsk karry, 2,5 spsk mel, 5 dl vand og 1 hønsebouillion.
Hak løget fint. Damp løget klart i smør uden at det tager farve. Drys melet over og rør det, til det er helt opsuget. Drys karry i og lad det svitse lidt. Hæld vand i lidt ad gangen mens du pisker og derefter hønsebouillion. Tilsæt rød peberfrugt i tern. Lad sovsen småkoge i 5 min. Smag den til. Varm bollerne i sovsen.
Håber at det lykkes for dig at lave boller i karry, med succes, med den opskrift du synes passer dig bedst
Anmeld