Spaghetti bolognese er jo en udødelig klassiker.
De kan laves på forskellige måder, men min ser sådan her ud:
Til 1 pakke hakket oksekød (ca. 4-500 gr. - vælg den mest fedtfattige):
Hak et stort løg og 2-3 gulerødder. Brun dem i olie. Hæld grøntsagerne i en skål.
Brun kødet. Når kødet er brunt, hæld en lille dåse tomatpuré i. Lad det stege sammen mens du sørger for at røre, så det ikke brænder på. Det må godt stege godt og grundigt.
Hæld to dåser hakkede tomater, løgene og gulerødderne over.
Smag til med: Salt, peber, grøntsagsbouillon, balsamico (bare et lille skvæt), en smule rørsukker, 4 laurbærblade, rosmarin, timian og oregano. Pas på med at hælde for mange krydderier i fra starten - prøv dig frem og smag til.
Lad det stå og simre i minimum en halv time, men gerne flere timer hvis tiden er til det.
Lav en salat til - det kan godt blive en ordentligt kødbombe ellers.
Og så er jeg helt vild med de der tacoskaller og krydderiblandinger man kan købe i supermarkederne ;-)
En hakkebøf med kartofler og en god salat er heller ikke af vejen.
Og så selvfølgelig burgere!
Mums, jeg bliver sulten nu.