Dessert til mange

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

28. april 2011

Alexis - i den virtuelle verden!

W.. skriver:



Kunne man lave dem i muffinsforme måske ?



Det kan du sagtens. De bliver bare ikke høje, men formen bliver fin. 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. april 2011

Alexis - i den virtuelle verden!

W.. skriver:



Jamen dog, det er jo derfor jeg eeeeeelsker baby.dk!! Brownie er da SÅ oplagt!! Hvorfor har jeg ikke tænkt på dét? Det laver jeg sguda!



Brownie er mega nice, og nemt og mums... og uhhh nu må jeg også ha brownies snart 

Anmeld

28. april 2011

3rollinger

Denne kage kan varmt anbefales. Meget nem. Da den er klæg kan den sagtens laves en eller to dage i forvejen (jeg syntes faktisk den smagte bedst 3. dag koeleskabskold). Men dem jeg lavede den til (to stk til 14 piger og der var lidt til overs) synes den var rigtig god. Der kan med fordel serveres enten frugtsalat eller is til. Den er ikke mere end 3-4 cm hoej, saa den fylder ikke det store.

Klæg Chokoladedessert kage

På kun 35 minutter
Bagetid ca. 20 minutter

250 g mørk chokolade, bitter
150 g smør
4 æg
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 - 2 spsk. mel

Sæt ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen og læg den i en bunke. Smelt smørret i mikroovnen ca. 1 ½ minut på fuld effekt og hæld det varmt over chokoladen. Rør rundt til chokoladen er smeltet. 
Pisk æg og sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser i ca. 2 min. og bland det med den smeltede chokolade. 
Tilsæt melet og bland godt.
Hæld massen i en smurt springform eventuelt med bagepapir i bunden af formen, cirka 26 centimeter i diameter.

Bon appetit!!

Anmeld

28. april 2011

TineA

Alexis - i den virtuelle verden! skriver:



Det kan du sagtens. De bliver bare ikke høje, men formen bliver fin. 



Ja, det kunne da se ret fint ud men en kugle is og lidt friske jordbær.. MMMM!!

Anmeld

28. april 2011

Rikke, Liam & Linus

De fleste sorbet'er kan deles op i tre dele. Sirup, smag og konsistens.

Dvs. man laver en grundsirup, der kan bruges til alle slags sorbet, og så blander man smag i indtil det smager som man ønsker. Smagen er oftest frisk frugt.

Da sorbet jo er frossen dæmper det smagen, derfor skal den være ekstra sød og ekstra sur. Så man tilsætter ofte citron for at give den lidt mere syre.

Når "smagen" ikke har nok pektin til at give isen den rigtige struktur, bruger man æggehvide til at 'jævne' det med.

 

Opskrift på grundsirup:

  • 1 liter vand
  • 1 kg sukker (jeg bruger rørsukker)
  • 1 stang vanillekorn (kan undværes)

Bland det hele sammen i en gryde og varm det op, imens du rører rundt indtil alt sukkeret er smeltet.

Opbevares i køleskabet. Fx i en en 1½ liters sodavandsflaske.

Opskrifter:

navn sirup smag  
Citronsorbet
½ liter
  • 6 citroner, saften af
  • 1 3/4 dl vand
1 æggehvide

Limesorbet
½ liter
  • 6 limefrugter
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dl vand
1 æggehvide

Jordbærsorbet
3½ dl
  • 400 gram jordbær
  • 2 citroner, saften af
1 æggehvide

Hindbærsorbet
3 3/4 dl
  • 450 gram hindbær
  • 2 citroner, saften af


Te sorbet
3 dl
  • 6 1/4 dl kold te, fx grøn te
  • 1 citron, saften af
1 æggehvide
I stedet for at koge teen kan du lade den trække i koldt vand i et døgn. Det gør den mindre bitter.

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i siruppen, undtagen æggehviden. Hvis der er hele frugter, så skræl dem og blend dem nede i siruppen. Si evt. for større stykker. Køl blandingen ned hvis du ikke har en ismaskine med indbygget fryser.

Når blandingen begynder at blive hvidlig og fast i det tilsættes æggehviden.

 

Jeg bruger ofte frosne bær, da jeg ikke har nogen ismaskine.

Derfor kommer jeg frosne frugter, sirup og evt. citronsaft i en blender og kører det rundt indtil den er en tynd form for sorbet, derefter pisker jeg æggehviden for at give lidt luft og vender den i massen. Det kan man gøre da massen allerede er semi-frossen. På den måde slipper man for at skulle røre i massen mens den fryser færdig.

Jeg kan anbefale mango/ananas sorbet. mmmmm.

Anmeld

28. april 2011

Alexis - i den virtuelle verden!

W.. skriver:



Ja, det kunne da se ret fint ud men en kugle is og lidt friske jordbær.. MMMM!!



 Ja og/eller hindbær 

Anmeld

28. april 2011

Anne G

Rikke&Liam skriver:



Jamen, jeg ligger den da bare ud så.



Det lyder bare rigtig godt  Takker

Anmeld

28. april 2011

TineA

Alexis - i den virtuelle verden! skriver:



 Ja og/eller hindbær 



Præcis!

Anmeld

28. april 2011

Anne G

Det lyder rigtig godt med en brownie, det smager altså bare rigtig godt

Anmeld

28. april 2011

Anne G

Rikke&Liam skriver:

De fleste sorbet'er kan deles op i tre dele. Sirup, smag og konsistens.

Dvs. man laver en grundsirup, der kan bruges til alle slags sorbet, og så blander man smag i indtil det smager som man ønsker. Smagen er oftest frisk frugt.

Da sorbet jo er frossen dæmper det smagen, derfor skal den være ekstra sød og ekstra sur. Så man tilsætter ofte citron for at give den lidt mere syre.

Når "smagen" ikke har nok pektin til at give isen den rigtige struktur, bruger man æggehvide til at 'jævne' det med.

 

Opskrift på grundsirup:

  • 1 liter vand
  • 1 kg sukker (jeg bruger rørsukker)
  • 1 stang vanillekorn (kan undværes)

Bland det hele sammen i en gryde og varm det op, imens du rører rundt indtil alt sukkeret er smeltet.

Opbevares i køleskabet. Fx i en en 1½ liters sodavandsflaske.

Opskrifter:

navn sirup smag  
Citronsorbet
½ liter
  • 6 citroner, saften af
  • 1 3/4 dl vand
1 æggehvide

Limesorbet
½ liter
  • 6 limefrugter
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dl vand
1 æggehvide

Jordbærsorbet
3½ dl
  • 400 gram jordbær
  • 2 citroner, saften af
1 æggehvide

Hindbærsorbet
3 3/4 dl
  • 450 gram hindbær
  • 2 citroner, saften af


Te sorbet
3 dl
  • 6 1/4 dl kold te, fx grøn te
  • 1 citron, saften af
1 æggehvide
I stedet for at koge teen kan du lade den trække i koldt vand i et døgn. Det gør den mindre bitter.

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i siruppen, undtagen æggehviden. Hvis der er hele frugter, så skræl dem og blend dem nede i siruppen. Si evt. for større stykker. Køl blandingen ned hvis du ikke har en ismaskine med indbygget fryser.

Når blandingen begynder at blive hvidlig og fast i det tilsættes æggehviden.

 

Jeg bruger ofte frosne bær, da jeg ikke har nogen ismaskine.

Derfor kommer jeg frosne frugter, sirup og evt. citronsaft i en blender og kører det rundt indtil den er en tynd form for sorbet, derefter pisker jeg æggehviden for at give lidt luft og vender den i massen. Det kan man gøre da massen allerede er semi-frossen. På den måde slipper man for at skulle røre i massen mens den fryser færdig.

Jeg kan anbefale mango/ananas sorbet. mmmmm.



Tusinde tak for opskrifterne, det skal da helt klart afprøves en dag.. Det virker da dejlig nemt

Når du laver mango/ananas sorbet, hvad er målene for det??  For den lyder bare super lækker..

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.