Jer der sæger kager

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.194 visninger
11 svar
0 synes godt om
28. marts 2011

Hvem?

Hvor meget tager i for en kage - eller hvordan fastsætter i prisen?

Har et par bekendte der har spurgt hva jeg sku ha få at lave nogle forskellige kager til dem, men hva skal man forlange?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. marts 2011

signe.

hej søde.. prøv at søge på emnet, ved det har været oppe mange gange før, og ikke altid at alle tager det lige nemt (ikke for at ramme nogen)

Anmeld

28. marts 2011

Hvem?

Mor-til-Hasse skriver:

https://www.baby.dk/debat/96569pi1/kageklubben/hvad-koster-en-kage.aspx 



Hej Skønne.

Mange tusinde tak for linket

 

Anmeld

28. marts 2011

signe.

SanneBoe skriver:



Hej Skønne.

Mange tusinde tak for linket

 



Håber det ku bruges

Anmeld

28. marts 2011

slettet_7530

Jeg ved at jeg synes nogen tager alt for meget, i forhold til at det er sort og ingen restriktioner omkring hygiejne osv osv

Anmeld

28. marts 2011

Hvem?

Mor-til-Hasse skriver:



Håber det ku bruges



Det kunne det, kan se de fleste skriver en 20,- pr. kuvert, så tor jeg starter lidt mindre pr. kuvert, er jo ikke så garvet endnu

Anmeld

28. marts 2011

signe.

SanneBoe skriver:



Det kunne det, kan se de fleste skriver en 20,- pr. kuvert, så tor jeg starter lidt mindre pr. kuvert, er jo ikke så garvet endnu



lyder som en god idé jeg har også fået min 1 bestilingskage, men det er til min storebror, så han skal bare betale for ingredienserne, men når det forhåbentlig bliver andre der bestiller, skal jeg også have kuvertpris

Anmeld

28. marts 2011

Hvem?

Albertesmor skriver:

Jeg ved at jeg synes nogen tager alt for meget, i forhold til at det er sort og ingen restriktioner omkring hygiejne osv osv



Jeg vil såmænd heller ikke tage ret meget mere end for tingene der blir brugt dertil, da det er dyrt og den ene skal være en dobbeltkage med masser af pynt, så den blir jeg lidt dyr og meget tid, men det tager jeg ikke for de første par gange

Anmeld

28. marts 2011

Manakauapo

En ting er det rent skattetekniske i at have en hobbyvirksomhed, noget andet er, som det også er nævnt, fødevarereglerne. Her begyndelsen af 2011 kommet et nyt regulativ fra fødevarestyrelsen, hvor det (såvidt jeg kan læse) lyder som om, at kagekoner sidestilles med kogekoner og dermed godt kan producere og sælge kager fra eget køkken, så længe det foregår i begrænset omfang (er under bagatelgrænsen) hvilket så vidt jeg kan læse mig frem til er under 11 gange om året. Man må også gerne fremstille kagen direkte hos kunden. Det var så den fødevaremæssige del af spørgsmålet. Den skattetekniske er straks lidt mere kompliceret, men har man en hobbyvirksomhed og omsætter man for under 50.000 kr. om året skal man ikke cvr. registreres og heller ikke afregne moms. Men man skal selvfølgelig svare skat af sin indtægt. Derfor skal man føre regnskab over indtægter og udgifter, hvilket også tjener som dokumentation for at virksomheden holder omsætningen under 50.000 kr. og at man i forhold til fødevarelovgivningen holder sig under bagatelgrænsen.


http://www.foedevarestyrelsen.dk/NR/rdonlyres/7A9651F7-85A6-48F2-86CE-06BBD6DFAD0F/0/Vejl_privatsf%C3%A6re_bagatel.pdf (http://www.foedevarestyrelsen.dk/NR/rdonlyres/7A9651F7-85A6-48F2-86CE-06BBD6DFAD0F/0/Vejl_privatsf%C3%A6re_bagatel.pdf)

Med hensyn til beregning af pris, så bør man, hvis man laver en egentlig hobbyvirksomhed, indregne slitage (afskrivninger) på køkkenmaskiner, værktøj osv. udover den rene materiale pris. Ligeledes skal man huske, at crisco, maizena (til dusteren), pastafarver, tylloselim osv. også skal indregnes i omkostningerne. Ligesom det kan være relevant at indregne bøger, magasiner, deltagelse i messer osv.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.