Jeg har to madtærter som vi gerne laver:
Den første er min ynglings tærte: Porretærte på pastabund
150 g pastaskruer, kogte og afdryppede
150 g skinke i tern
3-4 porre, snittede og letkogte og afdryppede
3 æg
2 ½ dl piskefløde
salt og peber
100 g revet ost
Pastaen lægges i et smurt ovnfast fad. Porrer og skinke lægges over. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og osten blandes i.
Ægge-ostemassen hældes over fyldet og tærten sættes i en 225 grader varm ovn i 30 min.
Serveres evt med flutes.
Den anden her er min kærestes ynglings tærte: Kødpie
Bund (mørdej):
160 g mel
125 g smør eller margarine
3 spsk vand
(hvis det skal være nemt, kan man købe de tærtedeje der er udrullede i forvejen
 
Fyld:
500 g hakket oksekød
100 g bacon i tern
1 hakket løg
3 røde peberfrugter i tern
1-2 tsk salt
2 tsk merian
2 tsk basilikum
2 spsk rødvinseddike
2 dl vand
1 ½ dl creme fraiche
Pensling 1 æg
Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet, lad dejen hvile i køleskabet 30 min mens fyldet tilberedes.
Bacon svitses sammen med kødet på en stegepande. Bagefter kommes løg og peberfrugter i. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre i ca 5 min. Rør derefter creme fraichen i.
Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovnfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud og skær strimler ca 1 cm brede- Læg strimlerne spm et gitter oer fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet for at afslutte enderne. Pensl med sammenpisket æg.
Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn i 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min.
Serveres med brød eller salat.
Jeg håber at det evt kunne være nogle tærter du kan bruge
Anmeld