Opskrift på madtærte?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.321 visninger
11 svar
0 synes godt om
20. marts 2011

Ranarupta

Jeg søger en opskrift på en madtærte.
Jeg har allerede planlagt at lave:

spinat- og laksetærte
tomat-, forårsløg- og skinketærte 

Når jeg laver madtærter, bruger jeg grov bund, blander altid fyldet med hytteost, æg og krydderier og til sidst topper jeg det med revet ost.
Tror I, at det ville kunne gå med fyld af chorizo og peberfrugt?  

Og kom endelig med et bud på en lækker tærte

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

20. marts 2011

B&J

Ranarupta skriver:

Jeg søger en opskrift på en madtærte.
Jeg har allerede planlagt at lave:

spinat- og laksetærte
tomat-, forårsløg- og skinketærte 

Når jeg laver madtærter, bruger jeg grov bund, blander altid fyldet med hytteost, æg og krydderier og til sidst topper jeg det med revet ost.
Tror I, at det ville kunne gå med fyld af chorizo og peberfrugt?  

Og kom endelig med et bud på en lækker tærte



Kan desværre ikke hjælpe dig men har du en opskrift på den bund??

Anmeld

20. marts 2011

Ranarupta

B&J skriver:



Kan desværre ikke hjælpe dig men har du en opskrift på den bund??



Hehe nej, jeg plejer at købe de der pulver-pakker... 

Jeg har ikke haft held med at lave dem selv - synes, at de enten bliver alt for klistrede og hænger fast i ganen eller også bliver de alt for tørre. 

Anmeld

20. marts 2011

B&J

Ranarupta skriver:



Hehe nej, jeg plejer at købe de der pulver-pakker... 

Jeg har ikke haft held med at lave dem selv - synes, at de enten bliver alt for klistrede og hænger fast i ganen eller også bliver de alt for tørre. 



 sådan det er også det nemmeste men leder bare efter en super sund bund som heller ikke er for tør eller klister hihihih

Anmeld

20. marts 2011

heaven

jeg har en anden ide.....

Jeg laver en lækker tærte med grøntsager:

En tærteform smøres i bunden, og så lægges rå pastahjul som bund - hav lidt afstand imellem hjulene, da de udvider sig under tilberedning

Bring næsten en hel pose frostgrøntsager i kog i en gryde - med det samme det koger hældes vandet fra og grøntsager dryppes af i en si el.lign.

Pisk 4 æg og 4 dl minimælk sammen og krydder med alt muligt - jeg plejer at bruge: salt, peber, karry, allround krydderi, paprika

så fordeles de afdryppede grøntsager forsigtigt på hjul-bunden 

fordel en pakke skinketern eller kyllingetern ovenpå grøntsagerne også

æggemassen hældes ved, så det lige dækker

200 grader i ca 45 min, evt ost på de sidste 5 min

velbekom - varm evt et groft flutes til også

Jannie

Anmeld

20. marts 2011

Ranarupta

heaven skriver:

jeg har en anden ide.....

Jeg laver en lækker tærte med grøntsager:

En tærteform smøres i bunden, og så lægges rå pastahjul som bund - hav lidt afstand imellem hjulene, da de udvider sig under tilberedning

Bring næsten en hel pose frostgrøntsager i kog i en gryde - med det samme det koger hældes vandet fra og grøntsager dryppes af i en si el.lign.

Pisk 4 æg og 4 dl minimælk sammen og krydder med alt muligt - jeg plejer at bruge: salt, peber, karry, allround krydderi, paprika

så fordeles de afdryppede grøntsager forsigtigt på hjul-bunden 

fordel en pakke skinketern eller kyllingetern ovenpå grøntsagerne også

æggemassen hældes ved, så det lige dækker

200 grader i ca 45 min, evt ost på de sidste 5 min

velbekom - varm evt et groft flutes til også

Jannie



Det lyder spændende og lækkert! Tak for det

Anmeld

20. marts 2011

heaven

Ranarupta skriver:



Det lyder spændende og lækkert! Tak for det



det smager rigtig godt, det vil jeg sige.... mums.

i øvrigt - når du skal koge grøntsagerne, så skal vandet i kog INDEN grøntsagerne kommes i. Når vandet så koger igen, skal de af med det samme, og vandet hældes fra

Anmeld

20. marts 2011

Ranarupta

heaven skriver:



det smager rigtig godt, det vil jeg sige.... mums.

i øvrigt - når du skal koge grøntsagerne, så skal vandet i kog INDEN grøntsagerne kommes i. Når vandet så koger igen, skal de af med det samme, og vandet hældes fra



Ok. Tak

Anmeld

20. marts 2011

Anne G

Jeg har to madtærter som vi gerne laver:

Den første er min ynglings tærte: Porretærte på pastabund

150 g pastaskruer, kogte og afdryppede
150 g skinke i tern
3-4 porre, snittede og letkogte og afdryppede
3 æg
2 ½ dl piskefløde
salt og peber
100 g revet ost

Pastaen lægges i et smurt ovnfast fad. Porrer og skinke lægges over. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og osten blandes i.
Ægge-ostemassen hældes over fyldet og tærten sættes i en 225 grader varm ovn i 30 min.

Serveres evt med flutes.

Den anden her er min kærestes ynglings tærte: Kødpie

Bund (mørdej):

160 g mel
125 g smør eller margarine
3 spsk vand
(hvis det skal være nemt, kan man købe de tærtedeje der er udrullede i forvejen &nbsp

Fyld:

500 g hakket oksekød
100 g bacon i tern
1 hakket løg
3 røde peberfrugter i tern
1-2 tsk salt
2 tsk merian
2 tsk basilikum
2 spsk rødvinseddike
2 dl vand
1 ½ dl creme fraiche

Pensling 1 æg

Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet, lad dejen hvile i køleskabet 30 min mens fyldet tilberedes.
Bacon svitses sammen med kødet på en stegepande. Bagefter kommes løg og peberfrugter i. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre i ca 5 min. Rør derefter creme fraichen i.

Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovnfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud og skær strimler ca 1 cm brede- Læg strimlerne spm et gitter oer fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet for at afslutte enderne. Pensl med sammenpisket æg.

Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn i 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min.

Serveres med brød eller salat.

Jeg håber at det evt kunne være nogle tærter du kan bruge  

 

Anmeld

20. marts 2011

Ranarupta

Anne G skriver:

Jeg har to madtærter som vi gerne laver:

Den første er min ynglings tærte: Porretærte på pastabund

150 g pastaskruer, kogte og afdryppede
150 g skinke i tern
3-4 porre, snittede og letkogte og afdryppede
3 æg
2 ½ dl piskefløde
salt og peber
100 g revet ost

Pastaen lægges i et smurt ovnfast fad. Porrer og skinke lægges over. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og osten blandes i.
Ægge-ostemassen hældes over fyldet og tærten sættes i en 225 grader varm ovn i 30 min.

Serveres evt med flutes.

Den anden her er min kærestes ynglings tærte: Kødpie

Bund (mørdej):

160 g mel
125 g smør eller margarine
3 spsk vand
(hvis det skal være nemt, kan man købe de tærtedeje der er udrullede i forvejen &nbsp

Fyld:

500 g hakket oksekød
100 g bacon i tern
1 hakket løg
3 røde peberfrugter i tern
1-2 tsk salt
2 tsk merian
2 tsk basilikum
2 spsk rødvinseddike
2 dl vand
1 ½ dl creme fraiche

Pensling 1 æg

Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Ælt dejen hurtigt sammen med vandet, lad dejen hvile i køleskabet 30 min mens fyldet tilberedes.
Bacon svitses sammen med kødet på en stegepande. Bagefter kommes løg og peberfrugter i. Tilsæt salt, merian, basilikum, eddike og vand. Lad det simre i ca 5 min. Rør derefter creme fraichen i.

Hæld kødfyldet op i en tærteform eller et ovnfast fad, ca 25 cm i diameter. Rul dejen ud og skær strimler ca 1 cm brede- Læg strimlerne spm et gitter oer fyldet. Læg en strimmel rundt i kanten af fadet for at afslutte enderne. Pensl med sammenpisket æg.

Bag pien på en rist nederst i en 225 grader varm ovn i 25 min. I varmluftsovn ved 200 grader ca 30 min.

Serveres med brød eller salat.

Jeg håber at det evt kunne være nogle tærter du kan bruge  

 



Uj, de lyder også spændende! 
Mange tak  

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.