Ingredienser:
ca. 12 stykker)
200 gram skrællede kartofler
150 gram flormelis
300 gram marcipan
3 små æg delt i blommer og hvider
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. olie eller oliemargarine
Glasur:
50 gram mørk chokolade
1 spsk. let-, mini- eller skummetmælk
4 spsk. flormelis.
Pynt: Kandiserede violer eller rosenblade
Fremgangsmåde:
Skær kartoflerne ud i grove tern og kog dem i lidt vand uden salt.
Når kartoflerne er møre, afkøles de og moses med en gaffel.
Ælt flormelis og kartoffelmos ind i marcipanen ved at tilsætte lidt ad gangen og rør derpå æggeblommerne ind i marcipanblandingen.
Nu røres kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i dejen og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Kom dejen over i en tærteform smurt med en lille smule olie eller oliemargarine og lad kagen bage ved 180o i ca. 20 min., hvorefter den køler af.
Glasur:
Smelt chokoladen med mælken.
Når chokoladen er smeltet, røres blandingen godt sammen, og bagefter røres den blank med flormelis.
Smør glasuren over den afkølede kage og pynt evt. med lidt kandiserede violer eller rosenblade, inden glasuren er stivnet.
Anmeld