RET:
Oksekød/kalvekød med grøntsager
ALDER:
6 måneder
MÅLTID:
Aftensmad
OPSKRIFT:
6-8 store tern, ca. 100g.
1/2 porre ca. 85 g.
1 gulerod ca. 85 g.
1 tomat, ca. 85 g.
1 spsk. olie
4 dl vand
1 bagekartoffel i tern, ca. 200 g.
1 laurbærblad
evt. ½ dl sødmælk
Opvarm ovnen til 180 grader. Rens og skyl grøntsagerne. Skær porre og gulerod i skiver og tomaterne i 4 dele. Svits porre og gulrodi olien i en gryde. Tilsæt kødet, og svits et par min. under omrøring. Tilsæt vandet, de 4 dele i tomater og den skrællede kartoffel i tern. Hæld det hele i et smurt ovnfast fad sammen med et lauerbærblad. Læg låg på fadet, eller dæk det med staniol, så luft ikkke kan trænge ind.
Bag i ovnen i 1½ - 2 timer. Kom evt. mere vand ved undervejs. Kødet skal hele tiden være dækket. Retten er frdig når kødet er mørt og blødt. Hæld væden fra og gem. Fjern laurbærbladene og de 4 tomatskaller. Blend det hele sammen i kort tid med stavblender. Smag på retten og tilsæt evt. lidt lun mælk. Lidt af væden kan også røres i.
Opskriften rækker til flere portioner, så husk at tilsætte ekstra fedtstof for hver portion til barnet under 1 år.
TIP:
Kødet kan også blendes for sig selv, og grøntsagerne moses med gaffel eller pureres igennem en sigte.Det gør mosen mere grov og knap så fast. Velegnet til barnet der kan tygge. Når barnet tygger godt, gives grøntsagerne udskåret, som de er. Lødert blendes, pureres eller findeles med en gaffel, for at undgå fejlsynkning.
FRYSNING:
Denne ret er velegnet til frysning.
Anmeld