googlede lige og fandt disse to:
hvid chokoladekage:
200 g chokolade
200 g smør
4 æg
2 dl sukker
2.5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1) Smelt chokoladen og smørret i vandbad ved svag varme.
2) Afkøl.
3) Pisk æg og sukker let og luftigt.
4) Bland mel og bagepulver.
5) Rør forsigtigt chokoladen/smøret i æggemassen.
6) Vend forsigtigt melet/bagepulveret i.
7) Kom dejen i en smurt (og strøet) rund form 24 cm.
8) Sæt kagen midt i ovnen. Bag ved 200° i 12 - 15 min.
9) Lad kagen stå i formen til den er kold, gerne natten over.
og denne:
Varenne-Tærte
250 g sød, hakket, chokolade - f.eks. TOMS (50-60% kakao)
1 1/4 dl meget stærk kaffe
250 g usaltet smør
200 g sukker
4 sammenpiskede æg
Chokoladen smeltes i kaffen i en gryde. Smør og sukker tilsættes gradvist, varmes godt op uden at koge. Gryden tages af, og æggene piskes i lidt ad gangen.
Herefter hældes det gennem en sigte ned i en springform, der er beklædt med dobbelt lag sølvfolie.
Bages ved 175 grader i 40-45 minutter - kagen skal stadig være 'svampet'
Afkøles, dækkes helt til med sølvfolie og sættes i køleskabet i mindst 3 dage - gerne 10!
Serveres i små stykker sammen med vanilleis - pyntes evt. med lidt frisk frugt.
Anmeld