150 g usaltet smør
150 g rørsukker
150 g mørk chokolade, min. 70 %
5 æggeblommer - pasteuriserede
3 æggehvider - pasteuriserede
1 spsk flormelis
Smør, sukker og chokolade smeltes sammen over vandbad. Så er det frem med stegetermometeret, for massen skal varmes op til 85 grader. Det tager lidt tid. Så er det i med æggeblommer og pisk kraftigt - så deler massen sig. Tag skålen af varmen og fortsæt piskningen til massen samler sig igen og bliver tykkere. Lad den køle af.
Pisk hviderne helt stive med flormelis og vend dem i den afkølede chokolademasse.
Egentlig kan man stoppe her, og så har man den ondeste chokoladecreme. Ellers kom halvdelen af dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i ca. 30 min. Køl ned og fordel resten af cremen ovenpå - det er Markus Grigo-style 
Opskriften er beregnet på en tærteform med dia. 24 cm. Men gang hellere op - det vil du ikke fortryde...
Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)
Anmeld