I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.
Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.
Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.
16 stk.
100g smeltet margarine eller flydende Kærgården
2 dl mælk
50g gær
50 g sukker
1 tsk salt
250g Kvark (eller Fromage Frais)
1 æg
250g fuldkorns spelt mel
350g hvedemel
2 store gulerødder (revet)
_______________________
Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.
Tilsæt den revne gulerod og rør godt.
Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i 15 minutter.
Pensl med æg eller mælk
Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.
_______________________
Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift 
fotografisk bevis:


Anmeld