Super lækre boller med kvark, spelt og gulerod.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

7.716 visninger
6 svar
0 synes godt om
11. januar 2011

Skouboe

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Pensl med æg eller mælk

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift 

fotografisk bevis:

 

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

11. januar 2011

B&J

Skouboe skriver:

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift 

fotografisk bevis:

 

 



de ser super lækre ud.... der er en masse børn der bliver rigtigte glade for dig

Anmeld

15. juli 2011

mama09

Skouboe skriver:

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Pensl med æg eller mælk

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift 

fotografisk bevis:

 

 



Har lige prøvet din opskrift de er i ovnen

Anmeld

15. juli 2011

Skouboe

mama09 skriver:



Har lige prøvet din opskrift de er i ovnen


De er gode, ikke?

Anmeld

15. juli 2011

CamillaSoefelt

Skouboe skriver:

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Pensl med æg eller mælk

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift 

fotografisk bevis:

 

 



Det må afprøves. De lyder lækre!!

Anmeld

15. juli 2011

mama09

Skouboe skriver:



De er gode, ikke?


Mega.. Var ved at opgive at bage boller, men du reddede mit liv med denne opskrift så lækre

Anmeld

15. juli 2011

Skouboe

CamillaSoefelt skriver:



Det må afprøves. De lyder lækre!!



Det er de også

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.