Super lækre boller (opskrift + billeder)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

6.621 visninger
8 svar
0 synes godt om
9. januar 2011

Skouboe

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

9. januar 2011

Skouboe

Billeder kommer i aften - jeg skal lige have kameraet til at samarbejde

Anmeld

9. januar 2011

Skouboe

Fotografisk bevis...

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)


Anmeld

9. januar 2011

MORJESPERSEN

Skouboe skriver:

Fotografisk bevis...



bliver bare så lækker sulten af at se på de lækkere boller... tro lige jeg skal ud og finde noget godt i køleskabet

Anmeld

9. januar 2011

Skouboe

MORJESPERSEN skriver:



bliver bare så lækker sulten af at se på de lækkere boller... tro lige jeg skal ud og finde noget godt i køleskabet



De er også bare super gode... især med gulerødder. 

Anmeld

10. januar 2011

ChatH

Skouboe skriver:

I Frejas vuggestue har vi en bolleordning, hvor forældrene på skift bager boller og kommer med frugt til stuen i en uge, og selvom det som regel er ubelejligt når det er vores tur, er jeg glad for at de får en bolle hver dag (og mit indtryk er at de fleste forældre bager selv, selvom de naturligvis kan købe sig fra det) og de får frisk frugt hver dag, uden jeg skal huske at sørge for det.

Det er så Frejas uge i næste uge, og selvom jeg ikke orkede, synes jeg at jeg skylder både Freja og de andre unger at gøre det ordentligt, så jeg gik i gang med at være lidt kreativ og resultatet var overraskende godt! Så godt at jeg tænkte at jeg ville dele opskriften.

Boller med Kvark, Spelt og Gulerod.

16 stk.

100g smeltet margarine eller flydende Kærgården

2 dl mælk

50g gær

50 g sukker

1 tsk salt 

250g Kvark (eller Fromage Frais)

1 æg

250g fuldkorns spelt mel

350g hvedemel

2 store gulerødder (revet)

_______________________

Smelt margarinen (eller varm det op hvis du bruger flydende kærgården) og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark æg og spelt mel og rør godt.

Tilsæt den revne gulerod og rør godt.

Tilsæt resten af melet og ælt grundigt. Tilsæt ekstra mel efterbehov. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i 15 minutter.

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

_______________________

Jeg bagte en dobbelt portion med gulerødder og en uden, i tilfælde af at der var børn der ikke ville spise boller med gulerod, men de er klart de bedste. Guleroden giver lige det ekstra pift



De ser gode ud, dem må jeg prøve at lave

Anmeld

10. januar 2011

otlitrom

De ser gode ud! Dem tror jeg da jeg skal prøve at lave! Tak for opskriften og billeder (til de sultne gravid-øjne)!

Anmeld

11. januar 2011

FrkDitte

Hej!

Jeg har lige bagt en portion, og de er super gode!!

Jeg er ellers ikke så god til det med at bage..det plejer at blive nogle kanonkugler  vil gerne have dem så grove som muligt..

Men prøvede lige din opskrift for de så SÅ lækre ud på billedet.. havde ingen spelt mel, så byttede det ud med halv sigtemel og halv rugkerner..

Og de er blevet lækre luftige...

Det er ikke sidste gang jeg bruger den opskrift!!

Tusind tak for den

Anmeld

11. januar 2011

Skouboe

FrkDitte skriver:

Hej!

Jeg har lige bagt en portion, og de er super gode!!

Jeg er ellers ikke så god til det med at bage..det plejer at blive nogle kanonkugler  vil gerne have dem så grove som muligt..

Men prøvede lige din opskrift for de så SÅ lækre ud på billedet.. havde ingen spelt mel, så byttede det ud med halv sigtemel og halv rugkerner..

Og de er blevet lækre luftige...

Det er ikke sidste gang jeg bruger den opskrift!!

Tusind tak for den



Mine plejer nemlig også altid at blive kanonkugler, men de her er bare fantastiske. Og man kan variere dem i det uendelige.

Jeg tror det er kvarken der gør forskellen...

De bliver også rigtigt lækre med græskarkerner, men det var jeg ikke sikker på at vuggestue børnene kunne klare, så derfor brugte jeg gulerødder istedet.

Jeg er glad for at du kunne bruge den - jeg smider den lige under opskrifter også

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.