Fiskeboller i thaicurry

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.132 visninger
0 svar
0 synes godt om
29. november 2010

Bavianis

Fra "Suveræne Succeser"

"Server med jasminris og agurkesalat med chili og et drys peanuts"

Boller

  • 500 g hakket mørksej, lyssej eller torsk
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 bdt frisk koriander (du kan nøjes med mindre)
  • 4 limeblade
  • 1 æg
  • 1,5 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
  • 1,5 tsk salt

Sauce

  • 3 stængler citrongræs (eller 1 spsk tørret)
  • 6 limeblade
  • 1 løg (ca 100 g)
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 tsk rød eller grøn thai currypaste
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk fishsauce
  • ca. 2 dl vand

Boller: Pres hvidløg, hak chili fint med kernehus, hak koriander groft, hak limeblade fint. Rør alle ingredienser sammen og lad farsen trække i mindst 0,5 time i køleskab. Form fiskeboller på valnøddestørrelse.

Sauce: Udblød citrongræs i henhold til anvisningen på pakken og hak den derefter fint (hvis den er frisk flækker du den bare på langs - ned i rette n og lad den koge med indtil der skal spises). Skær limeblade i fine strimler. Hak løg og steg det i olie et par minutter med limeblade og citrongræs. Tilsæt currypasta, kokosmælk, fishsauce og vand. Lad det simre under låg i mindst 0,5 time. Tag citrongræs op. KOm bollerne i saucen på en gang. Lad den simre under låg i ca 10 min, til de ligger i overfladen.

Smag til.

Nem agurkesalat: Skær agurk og chili i tynde skiver, drys med soyasauce, dryp med friskpresset limesaft og drys med ristede peanuts.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.