Fra "Suveræne Succeser"
"Server med jasminris og agurkesalat med chili og et drys peanuts"
Boller
- 500 g hakket mørksej, lyssej eller torsk
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 bdt frisk koriander (du kan nøjes med mindre
) - 4 limeblade
- 1 æg
- 1,5 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
- 1,5 tsk salt
Sauce
- 3 stængler citrongræs (eller 1 spsk tørret)
- 6 limeblade
- 1 løg (ca 100 g)
- 1 spsk smagsneutral olie
- 1 tsk rød eller grøn thai currypaste
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk fishsauce
- ca. 2 dl vand
Boller: Pres hvidløg, hak chili fint med kernehus, hak koriander groft, hak limeblade fint. Rør alle ingredienser sammen og lad farsen trække i mindst 0,5 time i køleskab. Form fiskeboller på valnøddestørrelse.
Sauce: Udblød citrongræs i henhold til anvisningen på pakken og hak den derefter fint (hvis den er frisk flækker du den bare på langs - ned i rette n og lad den koge med indtil der skal spises). Skær limeblade i fine strimler. Hak løg og steg det i olie et par minutter med limeblade og citrongræs. Tilsæt currypasta, kokosmælk, fishsauce og vand. Lad det simre under låg i mindst 0,5 time. Tag citrongræs op. KOm bollerne i saucen på en gang. Lad den simre under låg i ca 10 min, til de ligger i overfladen.
Smag til.
Nem agurkesalat: Skær agurk og chili i tynde skiver, drys med soyasauce, dryp med friskpresset limesaft og drys med ristede peanuts.
Anmeld