Del en suppe opskrift at varme sig på...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

712 visninger
2 svar
0 synes godt om
13. november 2010

ønskebørn74

Tænkte det kunne være lidt hyggeligt at lave en opskrifttråd på bare supper. Det er vinter, og mums hvor kan en suppe bare være god. Især efter en kold dag ude...

Her er min ynglings suppe:

 

Gullash-suppe

 

Ingredienser

til 4 personer

2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning
1½ l vand
1 dåse flåede tomater
3-500 gram oksekød/gullashkød i tern
3 gulerødder
2 laurbærblade
Paprika, salt og peber
½ Knoldselleri
2-3 porrer
4 kartofler
1 rød peber
Reven parmesanost
Persille
Hvidløg
Flûtes

 

Fremgangsmåde

Brun bacon i en suppegryde.
Tilsæt løgskiver skåret i halvmåner.
Tilsæt kødet og lad det brune med.
Tilsæt en spiseskefuld paprika og lad det brænde lidt af.
Tilsæt vand og flåede tomater.
Derefter kommes grønsagerne i, som er skåret efter smag d.v.s. i tern eller snittet.
Suppen koger - gerne op til to timer - jo længere jo bedre.
Til sidst tilsættes salt og peber, som smages til.
Hak en god håndfuld persille og to fed hvidløg sammen.

Servering

Persille/hvidløgsblandingen serveres sammen med den revne parmesanost, som man kan drysse over sin portion, hvis man lyster. UHM !!! Der gives brød til.

I stedet for persille/hvidløg/parmesan, kan serveres creme fraiche til evt. lidt prisk chilli til dem der kan li det hot… PUT DA HVIDLØG I SELVE SUPPEN..

 

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

13. november 2010

mor_sabina

Min favorit er en rodfrugte suppe.

2 løg
kartoffel
persillerod
patinak
gulerod
½ tsk paprika
1L oksebouillion
250g hakket oksekød
2 spsk chilisause
1ds tomatpure (70g)
salt og peber

Alle grøntsager brunes på panden og koges derefter med diverse grøntsager. Stavblendes inden servering
og så brunet hakkekød på toppen, mums

Anmeld

14. november 2010

Lone Jakobsen

umm hvor lækkert med en suppe tråd

her er det mest oksekøds supper:

vi koger et par kilo okseben, med fx. et stykke bryst, tilsætter de rodfrugter vi sådan lige har. supper koger igennem et par timer, skummes og sies.

kødet pilles fra, skæres i små tern og kommes tilbage i suppen. evt. sammen med flere grøntsager.

vi fryser gerne ned så vi har til mange gange. så er det nemt bare at tage op og tilsætte kød og melboller.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.