Tænkte det kunne være lidt hyggeligt at lave en opskrifttråd på bare supper. Det er vinter, og mums hvor kan en suppe bare være god. Især efter en kold dag ude...
Her er min ynglings suppe:
Gullash-suppe
Ingredienser
til 4 personer
2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning
1½ l vand
1 dåse flåede tomater
3-500 gram oksekød/gullashkød i tern
3 gulerødder
2 laurbærblade
Paprika, salt og peber
½ Knoldselleri
2-3 porrer
4 kartofler
1 rød peber
Reven parmesanost
Persille
Hvidløg
Flûtes
Fremgangsmåde
Brun bacon i en suppegryde.
Tilsæt løgskiver skåret i halvmåner.
Tilsæt kødet og lad det brune med.
Tilsæt en spiseskefuld paprika og lad det brænde lidt af.
Tilsæt vand og flåede tomater.
Derefter kommes grønsagerne i, som er skåret efter smag d.v.s. i tern eller snittet.
Suppen koger - gerne op til to timer - jo længere jo bedre.
Til sidst tilsættes salt og peber, som smages til.
Hak en god håndfuld persille og to fed hvidløg sammen.
Servering
Persille/hvidløgsblandingen serveres sammen med den revne parmesanost, som man kan drysse over sin portion, hvis man lyster. UHM !!! Der gives brød til.
I stedet for persille/hvidløg/parmesan, kan serveres creme fraiche til evt. lidt prisk chilli til dem der kan li det hot… PUT DA HVIDLØG I SELVE SUPPEN..
Anmeld