God wok.mad afhænger lidt af hvilke krydderier m.m. du anvender.
Vi laver det altid med følgende krydderier:
Hvidløg
Ingefær
Chili (mængde efter smag)
Citrongræs (3-4 stængler)
Koriander (frisk)
Soya
Derudover steger vi kødet i sesamolie, og putter eventuelt lidt sesamfrø i, men pas på de ikke brænder på, for så smager det forfærdeligt.
Derudover bruger vi enten fiskesauce, eller østerssauce - hvis vi skal have nudler til så bruger vi østerssauce og hvis vi skal have ris til bruger vi fiskesauce.
Alternativt kan du bruge risvin-eddike uanset om du skal have ris eller nudler til.
Grøntsagerne skal hakkes/snittes fint/tyndt, da et key-point i wokmad er lynstegning.
Grøntsagerne lynsteges ved høj varme i maksimalt 3 minutter og helst kun 2 minutter for at bevare smag og sprødhed.
Bliver retten for stærk kan du tilsætte kokosmælk (ikke light-udgaven) for at dæmpe retten.
Anmeld