Hej
Jeg skal holde tapasaften i nærmeste fremtid - kom med jeres bedste ideer til en tapasaften for damer - dvs der behøves ikke kød i megamængder :-)
Disse her har jeg lavet en gang sammen med veninden
Croquetas er en af vores yndlingstapas. Croquetas laves af en tyk bechamel sauce, som er lavet på oliven olie i stedet for smør. Man kan bruge lige hvad man har lyst til som fyld. Blandt vores favoritter er skinke, champignon og kylling.
Til panering bruger vi impanatura de maíz, da det ikke er ligeså fedtsugende som traditionel rasp. Impanatura de maíz kan købes i Irma, af mærket De Cecco.
Til 4 personer. Forberedelse: 2½ timer. Tilberedning: 15 min.
1½ dl olie
75 g seranoskinke
1 lille løg
5 spsk. hvedemel
0.5 L grøntsagsboullion
salt
Peber
2 æg
Impanatura de maíz
Olie til stegning
Fremgangsmåde...
Hak løg og hvidløg fint. Skær skinken i små stykker og rist den på en pande.
Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt melet til olien og rør til det bliver en melbolle.
Tilsæt boullionen lidt af gangen som man ville gøre til en bechamel sauce, det vil sige under kraftig omrøring med piskeris.
Kom nu den ristede skinke ned i massen. Smag til med salt og peber. Lad massen køle af til stuetemperatur.
Massen skal være så tyk at man kan forme den i små pølser ca. 5-6 cm lange 2-3 cm i diameter.
Hver croqueta vendes i æg og derefter i impanatura de maíz.
Croquetas steges i olie til de tager en mørk gylden farve (ca. 1-2 min.).
Croquetas er en tapas, men vi spiser dem også med salat til som et måltid.
Anmeld