har en dejlig opskrift på nogle dejlige luftige boller, men den kan udmærket bruges til brød også. :-)
50 gr gær, 8 spsk. lunkent vand (max 30 grader), 4 dl lunkent mælk (max 30 grader), 4 tsk sukker, 8 spsk olie (gerne raps) 800 gr hvedemel (lige over 12 dl), 1 æg til pensling
opløs gær i det lunkne vand og tilset mælk og sukker.rør olien og halvdelen af melet i.ælt dejen og tilset efterhånden resten af melet. lad dejen hæve tildækket i 20 minutter.
del dejen i 20-25 boller og lad dem hæve tildækket på bagepapir i 45 min-1 time.
efter hævningen pensles bollerne med æg, og bages i 12 minutter ved 225 grader (varmluft 200)
OPS: giv dejen deres hævningsminutter, de og gæren og olien er det der gør bollerne så skønne!
-ide: man kan evt komme 1 tsk kardemomme i delen før hævningerne for lidt extra smag.
mvh Marie
Anmeld