Kan da lige smide et par opskrifter på noget konfekt... julesmåkager kan komme senere når jeg gider rejse mig 
Pistaciekonfekt:
250 g marcipan
Ca. 100 g flormelis
100 g. pistaciemasse ( den fra specialkøbmanden er bedst )
Smuttede hele mandler
Pasteuriseret æggehvide
Mørk chokolade til at overtrække bunden
Ælt marcipan med flormelis. Tilsæt pistaciemasse og ælt til massen er ensartet.
Tril massen til en lang pølse og skær stykker af ca. 1*1 cm. Tril til ovale kugler og tryk dem lidt flade. Dyp den ene side af en mandel i æggehvide og sæt den fast i marcipanen. Lad dem tørre til næste dag og dyp så bunden i smeltet mørk chokolade. 
Mimoser:
250 g marcipan
Ca. 100 g flormelis
Skal fra 1 økologisk citron
Mørk chokolade til overtræk
Gule mimoser ( sukkerkugler fra specialkøbmanden )
Marcipanen æltes med flormelisen. Tilsæt citronskal og evt. en anelse citronsaft for mere smag. Ælt godt igennem. Tril til kugler i den ønskede størrelse. Lad kuglerne tørre til næste dag, hvorefter de overtrækkes med mørk ckokolade. Sæt en gul mimose på toppen inden chokoladen størkner. 
Frugtrulle:
Hak en masse tørrede frugter, efter smag, i en foodprocessen. Tilsæt lidt honning, havregryn og hakkede nødder til massen har en konsistens som kan trilles til en pølse. Opbevar frugtrullen på køl og skær skiver af den når den skal serveres. 
Knus Rikke aka. julenissen over alle julenisser 
Anmeld