Jule småkager

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.581 visninger
14 svar
0 synes godt om
17. oktober 2010

B&J

Ja jeg er tidlig ude men kom til af tænke på hvad jeg skal lave i går det er første gang og vil virkelig gerne ha nogle der smager namme namme...

Tænker på

pebernøder

Vaniliekrænse

osv..

skriv endelig hvis i har nogle gode opskriver gerne nogle i selv har prøvet

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

17. oktober 2010

AnneBJ

B&J skriver:

Ja jeg er tidlig ude men kom til af tænke på hvad jeg skal lave i går det er første gang og vil virkelig gerne ha nogle der smager namme namme...

Tænker på

pebernøder

Vaniliekrænse

osv..

skriv endelig hvis i har nogle gode opskriver gerne nogle i selv har prøvet



Jeg laver altid jødekager og finskbrød.. Gider ikke lave pebernødder, det er jordens tørreste småkage efter min mening, og brunekager kan kun min farmor lave ordentligt (ellers køber jeg de billige i fakta, de er også vældig)

vil gerne grave opskrifter frem, men gider ikke rejse mgi lige nu

Anmeld

17. oktober 2010

Lone Jakobsen

har har vi en super opskrift på "sofus vanilie" den bedste og mest simple opskrift ever.

Anmeld

17. oktober 2010

Lone Jakobsen

og her var linket til opskriften

https://www.baby.dk/debat/32850pi1/madopskrifter/sofus-vanilie.aspx

Anmeld

17. oktober 2010

SaNiNa

Vi har fået min mands farmors opskrift på klejner så dem er vi tvunget til at bage, men ellers bager vi også

Oldekager store småkager med nødder og chokolade i.

pebernøder

Vaniliekrænse

Brunkager

og nogen gange jødekager ikke altid

Anmeld

17. oktober 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

AAAAAAAAAAAaaaaaltsåååååååååååååååå..... ER det bare mig, eller er der mere end halvanden måned til det er december?

Men jeg har da mine opskrifter. De er rigtig gode...:

De tre slags jeg bager med Kathrine nu om dage

 

Oldemors småkager:
Klejner


En opskrift min mor har fra sin mormor, altså min oldemor. Jeg har aldrig rigtig kendt hende, men hendes småkager er super gode! ;o)

!! I alle bageopskrifter bruger jeg sigtet speltmel i stedet for almindelig hvede,
da jeg bedre kan almindelighvede !!

Indgredienser:
500 g. mel
175 g. sukker
125 g. margarine
3 spk. fløde - mindst fløde 13%
3 hele æg
Evt. 1 tsk. hjortetaksalt. (Hvis man vil lave dem puffede!)
2 pakker palmin til kogning
Fremgangsmåde:


Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne..
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Så er det nemmere at rulle det ud!
Så rulles dejen TYNDT ud og foldes klejner af det.
Palminen skal være helt varm, når de første klejner kommes i. Dette kan kontrolleres med en tændstik. Stik enden af tændstikken i palminen og hvis det syder omkring den, så er det ved at være godt.
Når man koger klejner er det godt at være to om det. En til at folde klejner og en til at koge. Når klejnerne er lysebrune på den ene side vendes de i palminen og koges lysebrune på den anden side. Dette kan godt gå hen og gå ret hurtigt, så vær opmærksom, når du koger klejner!
Når de er færdige ligges de på masser af fedtsugene papir. Læg gerne en avis neders også 2 lag køkkenrulle.
Når de er kølet af, lægges de ÅBNE kagedåser de første par timer, ellers bliver de bløde.


HUSK AT DET ER VARM OLIE DU HAR MED AT GØRE.
HVIS DER GÅR ILD I DET, SÅ LÆG LÅG PÅ OG KVÆL ILDEN.
KOM ALDRIG VAND PÅ!!!
DA DET SPRINGER I LUFTEN!!!

----------------------------------
Oldemors småkager:
Vanilliekranse

Indgredienser:
500 g. mel
250 g. sukker
350 g. margarine
125 g. HELT finthakkede mandler
Vanillie fra en ½ stang vanillie
1 tsk. hjortetaksalt.
1 helt æg

Fremgangsmåde:
Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne.
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Ellers smasker det helt sammen i kødhakkemaskinen!

Dejen køres igennem en kødhakkemaskine, så den kommer ud i stjerneformede pølser på ca. en lillefingers tykkelse.
De skæres ud og formes til kranse.

Bages lysebrune ved 210 grader i 10-15 min.
HOLD ALTID ØJE MED DINE SMÅKAGER!! SÅ DE IKKE BLIVER FOR MØRKE... )


Chokoladesmåkager

Denne opskrift har jeg fået af en veninde. Opskriften er en famillie opskrift fra hendes famillie.
Småkagerne er SUUUUPER gode og man kan virkelig blive forfalden til dem. Heldigvis er de ret nemme at lave, så det er nemt at lave en ny portion, når de er blevet spist. )
De kan med fordel spises på mange andre årstider end jul.


!! I alle bageopskrifter bruger jeg sigtet speltmel i stedet for almindelig hvede,
da jeg ikke kan tåle almindelighvede !!


Indgredienser:
250 g. mel
250 g. sukker
250 g. margarine
2 hele æg
200 g. Hakket chokolade

Fremgangsmåde:
Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne - nogenlunde!
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Ellers smasker det totalt. Dejen er RET så fedtet. *G*

Dejen ligges i klumper/små kugler på bagepladen med rimelig afstand, da de bliver helt flade og store, når de bliver bagt.

Bages lysebrune ved 210 grader i 7-12 min.
HOLD ALTID ØJE MED DINE SMÅKAGER!! SÅ DE IKKE BLIVER FOR MØRKE... )

Anmeld

17. oktober 2010

B&J

Zafir skriver:

AAAAAAAAAAAaaaaaltsåååååååååååååååå..... ER det bare mig, eller er der mere end halvanden måned til det er december?

Men jeg har da mine opskrifter. De er rigtig gode...:

De tre slags jeg bager med Kathrine nu om dage

 

Oldemors småkager:
Klejner


En opskrift min mor har fra sin mormor, altså min oldemor. Jeg har aldrig rigtig kendt hende, men hendes småkager er super gode! ;o)

!! I alle bageopskrifter bruger jeg sigtet speltmel i stedet for almindelig hvede,
da jeg bedre kan almindelighvede !!

Indgredienser:
500 g. mel
175 g. sukker
125 g. margarine
3 spk. fløde - mindst fløde 13%
3 hele æg
Evt. 1 tsk. hjortetaksalt. (Hvis man vil lave dem puffede!)
2 pakker palmin til kogning
Fremgangsmåde:


Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne..
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Så er det nemmere at rulle det ud!
Så rulles dejen TYNDT ud og foldes klejner af det.
Palminen skal være helt varm, når de første klejner kommes i. Dette kan kontrolleres med en tændstik. Stik enden af tændstikken i palminen og hvis det syder omkring den, så er det ved at være godt.
Når man koger klejner er det godt at være to om det. En til at folde klejner og en til at koge. Når klejnerne er lysebrune på den ene side vendes de i palminen og koges lysebrune på den anden side. Dette kan godt gå hen og gå ret hurtigt, så vær opmærksom, når du koger klejner!
Når de er færdige ligges de på masser af fedtsugene papir. Læg gerne en avis neders også 2 lag køkkenrulle.
Når de er kølet af, lægges de ÅBNE kagedåser de første par timer, ellers bliver de bløde.


HUSK AT DET ER VARM OLIE DU HAR MED AT GØRE.
HVIS DER GÅR ILD I DET, SÅ LÆG LÅG PÅ OG KVÆL ILDEN.
KOM ALDRIG VAND PÅ!!!
DA DET SPRINGER I LUFTEN!!!

----------------------------------
Oldemors småkager:
Vanilliekranse

Indgredienser:
500 g. mel
250 g. sukker
350 g. margarine
125 g. HELT finthakkede mandler
Vanillie fra en ½ stang vanillie
1 tsk. hjortetaksalt.
1 helt æg

Fremgangsmåde:
Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne.
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Ellers smasker det helt sammen i kødhakkemaskinen!

Dejen køres igennem en kødhakkemaskine, så den kommer ud i stjerneformede pølser på ca. en lillefingers tykkelse.
De skæres ud og formes til kranse.

Bages lysebrune ved 210 grader i 10-15 min.
HOLD ALTID ØJE MED DINE SMÅKAGER!! SÅ DE IKKE BLIVER FOR MØRKE... )


Chokoladesmåkager

Denne opskrift har jeg fået af en veninde. Opskriften er en famillie opskrift fra hendes famillie.
Småkagerne er SUUUUPER gode og man kan virkelig blive forfalden til dem. Heldigvis er de ret nemme at lave, så det er nemt at lave en ny portion, når de er blevet spist. )
De kan med fordel spises på mange andre årstider end jul.


!! I alle bageopskrifter bruger jeg sigtet speltmel i stedet for almindelig hvede,
da jeg ikke kan tåle almindelighvede !!


Indgredienser:
250 g. mel
250 g. sukker
250 g. margarine
2 hele æg
200 g. Hakket chokolade

Fremgangsmåde:
Alle indgredienserne æltes godt sammen, til det slipper hænderne - nogenlunde!
Herefter er det godt lige at lade det ligge køligt, eller i køleskabet, mens man laver noget andet i en times tid. ) Ellers smasker det totalt. Dejen er RET så fedtet. *G*

Dejen ligges i klumper/små kugler på bagepladen med rimelig afstand, da de bliver helt flade og store, når de bliver bagt.

Bages lysebrune ved 210 grader i 7-12 min.
HOLD ALTID ØJE MED DINE SMÅKAGER!! SÅ DE IKKE BLIVER FOR MØRKE... )



hihihihi kan ikke gøre for det og tak for opskriften

Anmeld

17. oktober 2010

B&J

nutche skriver:

og her var linket til opskriften

https://www.baby.dk/debat/32850pi1/madopskrifter/sofus-vanilie.aspx



Mange tak

Anmeld

17. oktober 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator
B&J skriver:



hihihihi kan ikke gøre for det og tak for opskriften



hos mig bliver der først julet EFTER min fødselsdag. Dvs tidligst 30. nov Men så går der også nisseamok i den - Og småkage amok

Anmeld

17. oktober 2010

Lone Jakobsen

B&J skriver:



Mange tak



pas på de er vanedannende

er selv en af dem der er tidligt ude med julen i år

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.