gryderetter

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.265 visninger
12 svar
0 synes godt om
14. oktober 2010

mor-til-vanessa

har i nogle gode opskrifter på gryderetter???

synes altid jeg laver chili con carne, spaghetti og kødsovs og det er lidt kedeligt.

det må gerne være noget der er billigt og nem og hurtig at tilberede.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. oktober 2010

silden85


Antal:
Retten er Diverse Hovedretter

Oprindelsesland: Ukendt oprindelsesland

Indsendt: 2003-09-09

                                                                                                   
Apotekergryde 4 Apotekergryde 1 Apotekergryde 2 Apotekergryde 3 Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
125 gram Bacon i tern
250 gram Skinketern, rå
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 200 gram.
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 tsk. Paprika *
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Fløde 9 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Peber

   

  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
          Svits baconen i en gryde uden fedtstof og hæld det afsmeltede fedt fra. Tilsæt svinekødet og lad det svitse med i 3-4 min.

Kom derpå løg i tern og champignoner i skiver ved og lad også dem svitse med i ca. 4 min.

Tilsæt nu paprika og bouillon og lad retten småsimre i 10 min.

Rør majsstivelsen ud i fløden, hæld jævningen i gryden under omrøring og lad saucen koge op. Tilsæt cocktailpølserne og lad dem koge med i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server retten med kogte ris og en stor skål salat.

Anmeld

14. oktober 2010

Diana...

absolut min ynglings lækker sund og smager bare hammer godt. 

Diana's gryderet hedder den :) 

500g Kyllingefilet

2 gulerødder 

2 porre

bønnespirer

1 tsk ingefær 

2 tsk salt

1 tsk peber

1 spsk rødvins eddike 

2 spsk soja

1/2 l bouillon

 

Kødet skæres ud i tern og brunes sammen med gulerødderne. krydderierne proppes i sammen med bouillionen. 10 min før madden er færdig skal porre og bønnespire i.

 

Skal ca have en halv time.

 

Tilbehør: ris

Anmeld

14. oktober 2010

1977

Profilbillede for 1977

Sortegryde fra Karolines første kogebog. Den er rigtig god. Ellers laver jeg en med paprikasovs hvor kødet enten er mørbrad eller kalkun Nu når det er blevet efterår laver jeg gerne en høstgryde

Anmeld

14. oktober 2010

mor-til-vanessa

tak for svar. dem skal jeg helt sikkert prøve... MUMS

bliver helt sulten :-)

Anmeld

14. oktober 2010

Becks

Roskumssnusk:

500 gr. kylling eller kalkun filet skåret i tern eller strimler

1 bouilon terning

Creme fine 7 %

5 fede hvidløg

2 ds. hk tomat (valgfri smag)

250 gr. grøntsager (valgfri pose)

salt & peber

valgfrie krydderier

- De pressede hvidløg og krydderier svitses i lidt olie og kødet kommes i og brunes 

Creme finen hældes i, koges lidt op

B-terningen kommes i

de 2 ds. hk tomater puttes i og koges op

smag til med salt og peber

Skal simre et kvarters tid under låg

Så puttes grøntsagerne i og det skal simre yderligere et kvarter

Tilbehør: pasta eller ris

Anmeld

14. oktober 2010

Pige2009

Enebærgryde fra Karoline's Kogebog er bare mums og så let at lave

Anmeld

14. oktober 2010

silden85

Undskyld det rodet indlæg men jeg troede godt at man kunne

her kan du se hele opskriften den er rigtigt god og nem og lave

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14180

ellers gå ind på Allertiders kogebog og søg under Apotekergryde, der kan du også se det hele

håber at du kan tyde mit svar

Anmeld

14. oktober 2010

Silas&Mille

Vikinggryde er helt fantastisk
SKAL godt nok laves dagen før ellers smager den simpelthen ikke godt.

Skal bruge:
2 svine mørbrad skåret i 1½ cm tykke bøffer
1 grøn peber
1 rød peber
100 g margarine  + lidt til stegning af bøffer
mel
1/4 piskefløde
1/4 kaffefløde
mælk
pandeafkog (efter stegning af mørbradbøfferne)
1 dl heins ketchup
½ spsk paprika
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk karry
salt
peber

Steg mørbradbøfferne, husk at koge panden af med 2-3 dl vand efter hver portion bliver færdig.

skær peberne i strimler

Smelt margarinen i en stor gryde og svits karryen. Kom mel i og rør godt. Der efter hælder fløde og pangeafkog i gryden og der røres godt. Hæld så mælk i til sovsen har den tykkelse du ønsker.

Resten blandes bare i. Tag gryden af og sæt den i køleskabet til dagen efter.

Kan varmes op i ovnen ved 180 grader i ca 30 min eller over middel varme på komfuret, dagen efter.

Serveres med ris og/eller pommes fritter (smager bedst med friture stegte)

 

Nogen spørgsmål, så bare skriv

Anmeld

14. oktober 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

Uha der er meget

Fx. så en dejlig hjertegryde kan med fordel være med kyllingehjerter - koster næsten ingenting...:

1-2 pakker kyllingehjerter, eller 1-2 kalve/svinehjerter skåret i små stykker og renset.
1 pk bacon i tern
Derudover:
Løg, peberfrugt, flåede tomater og hvad man ellers har lyst til. Jeg elsker porrer, så smider gerne det i også
Derudover fløde (naturligvis).

Hertil kan man spise ris, eller kartoffelmos eller pomfritter fx...

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.