Har du en god opskrift på grovboller der ikke bliver alt for hårde i skorpen?
Kamelia
De sidste jeg bagte, var bare efter opskriften på Amo Fuldkornshvedemel's posen... og de blev super lækre og på ingen måde hårde i skorpen 
50 g gær
4 dl lunkent vand
100 g margarine
1 æg
300 g fuldkornshvedemel (Amo)
500 g hvedemel
2 spsk sukker
2 tsk salt
Opløs gøren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er blød og smidig, mindst 5 min.
Hæver tildækket et lunt sted i 20 min.
Slå dejen sammen og form den til 2 kugle, som hviler på køkkenbordet i 2-3 min., tildækket.
Tril hver kugle til en lang pølse, som deles i 10 stykker, og formes til boller. Sæt bollerne på en smurt bageplade (eller en bageplade med papir). Lad efterhæve tildækket og lunt i 30-40 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys evt. med lidt Amo fuldkornshvedemel, solsikkekerner eller birkes..
Jeg lavede dobbelt portion, og i halvdelen af dejen tilsatte jeg lidt tørrede tranebær (rosiner kan også bruges) - mums til formiddags eller eftermiddagsmaden, evt. med lidt smør på

Anmeld