Fandt dette fra sundhedsstyrelsen:
Frysning og optøning af spædbørnsmad
I overgangsperioden kan det være en fordel at lave større por-tioner af kød, fisk, grøntsager og frugt og fryse det i mindre portioner, der passer til et måltid.
- Isterningebakker eller små plastbægre lagt i en frostpose, er gode at fryse maden ned i.
- Maden kan opbevares 1-2 måneder i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader.
- Spædbarnsmad, som har været frosset, må aldrig fryses igen. Den skal kasseres, hvis den har været optøet.
- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst.
- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag, vitaminer og mineraler bedst.
For yderligere oplysninger kan materiale om hjemmefrysning bestilles hos Forbrugerinformationen på telefon 70 13 13 20.
Anmeld