Alle Jer dygtige bagepiger....en kage uden gluten...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

5.120 visninger
4 svar
0 synes godt om
7. februar 2010

Honningblomst

nogen der har en opskrift på en sådan.

jeg tænker selv noget med makronbunde og flødeskum og frugt...men nogen der har idéer og ligefrem erfaringer.

Har besluttet at alle skal "lide" under jeppes cøliaki, så derfor skal derfor ingen gluten til fødselsdage her. Dvs ingen boller, men æblekage kan gå...men hvad ellers...??

Knus Eva

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

7. februar 2010

ekzunz

Er der gluten i bagepulver??

Ellers har jeg lavet denne her - den er virkelig nem - og smager også super med is til:

4 æg, 200 g. sukker, 200 g. nødder, 1/2 tsk. bagepulver.

Nødderne hakkes fint og det hele røres sammen (ikke med piskeren) og kommes i en smurt springform. Bages ved 170 gr. i 40 min.

Jeg puttede også 50 g. hakket mørk chokolade i - det blev den ikke ringere af....

Anmeld

7. februar 2010

Heidi B

Bum bum bum....

Man kan lave mange kager uden gluten....

Vi bager en banankage fra en alm opskriftsbog, bare med glutenfrit mel. Du kan lave lækre lagkager uden gluten og super gode boller. Alt tager bare lidt længere tid fordi der skal røres.

 Lagkagebundeopskriftæg, 1½ dl sukker, 3/4 dl kartoffelmel, 3/4 rismel og 2 tsk bagepulver.

De hele æg piskes til skum sammen med sukker. Kartoffelmel, rismel og bagepulver sigtes i æggemassen og med en dejskraber vendes mele forsigtigt i æggemassen. Dejen hældes i 3 smurte lagkage forme og bages 8 min ved 200 gr.

(vi har ikke lagkageforme, men bruger en alm rend form og bager det hele, og skære den så igennem bagefter, NÅR DEN ER KOLD.) Og den kan fryses. Alle får den slags lagkager her til fødselsdag, fordi den smager godt.

Vi bruger en alm bolle opskrift men bruger så finaxmel(blå og grøn) istedet for alm mel. Der skal ofte mere mel i. Så vi putter mel i til dejen næsten er som en alm bolle dej. Men vi bager speciele til Mikkel, for så fryser vi resten, og har altid så vi lige kan tage med når vi skal ud og folk laver flute.

De boller vi bager er:

Fine boller(ca15 stk)

50 gr gær, ½ dl lunkent vand, 100 gr smør, 1½dl koldt vand, 2 æg, 1½ tsk salt, evt 1-2 tsk sukker ca 500 gr hvedemel(her bruger vi finax, blanding af den grønne og den blå)

Rør gøren ud i lunkent vand, smelt smørret, hæld koldtvand i og bland gæren i når det er lunkent. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning tildækket til den har fordoblet sin størrelse, 30-45 min. Slå dejen ned og del den i 2 kugler. Tril hver kugle til en pølse og den den i 12-15 ensartede stykker. Tril hvert stykke til en bolle. Lad bollerne efterhæve 10-15 min på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225 fr. Pensl med æg el. mælk. Bag bollerne i ovnen i ca 20 min. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Ofte når vi er ude har folk bagt kager uden gluten. Roulader, mandelkager.... Vi fandt ud af at kransekag kan han også spise.

Skriv igen hvis det er ...

Knuz Heidi

 

Anmeld

7. februar 2010

Susan1978

bag på det der glutenfri  mel der er en kageopskrift, mener det er en chokoladekage...  den kan du da lave også kan du lave nogle af de her lækre fyld ting, der findes på denne side.

du kan også pynte den med wilton fondant  (købt hos specialkøbmanden.dk ) det er også tjekket for gluten.

sådan havde jeg tænkt mig at gøre det, da jeg skulle ha lavet en kæmpe kage til min kollegas dreng der blev 18..

men han skulle ud på sin fødselsdag i stedet, så det blev ikke til noget.

skriv hvis du har brug for hjælp.

Anmeld

7. februar 2010

pipsen

Vil foreslå dig en tur på biblioteket og låbe "kernesund familie" - der er en del desserter uden gluten og også en rigtig fødselsdagslagkage du kan bruge 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.