Oldemorsboller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.189 visninger
2 svar
0 synes godt om
4. februar 2010

SaNiNa

Vil gerne bage sådan nogle men kan ikke finde nogle opskrift på nettet så er der ikke en som ligger inde med en?

Det er en bolle, men marzipan og cream i.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

4. februar 2010

ønskebørn74

Sanne og Nicklas skriver:

Vil gerne bage sådan nogle men kan ikke finde nogle opskrift på nettet så er der ikke en som ligger inde med en?

Det er en bolle, men marzipan og cream i.



FASTELAVNSBOLLER
- rækker til ca. 24 stk (små)

Dej:
50 g gær
4 spsk sukker
1 dl. ymer/A38/Ylette
1 æg
200 g blødt smør
325-350 g hvedemel

Creme:
1 æg
1 æggeblomme (hviden bruges til pensling)
2½ spsk maizena
2 dl mælk
1 dl kaffefløde (9%)
korn af 1 vanillestang (put evt. ekstra vanillesukker i - det plejer jeg)
1 spsk smør
2 spsk sukker

Fremgangsmåde, dej:
Gær og sukker røres sammen til det er flydende (!), ymer/A38/ylette og æg røres i. Smør og halvdelen af melet smuldres samme og æltes i ymeræggærogsukkerblandingen, hvorefter det resterende mel æltes i - til dejen er jævn og blød. Dejen dækkes til og stilles et ikke alt for varmt sted i mindst 2 timer.

Fremgangsmåde, creme (laves lige efter dejen, da den skal være kold, når den puttes i bollerne):
Æggeblomme, æg, maizena og sukker piskes sammen i en gryde. Mælk, fløde og vanille blandes i noget andet. De to substanser blandes sammen i gryden og bringes i kog under konstant omrøring. Tages af komfuret. Smør røres i. Pisk af og til under afkøling.

Fremgangsmåde, fastelavnsboller:
Dejen deles i 4, rulles ud i rektangler på et velmelet bord og deles i 6 firkanter. En klat creme puttes på midten af hvert stykke, der foldes sammen og lægges med sammenføjningen nedad på en bagepapirbeklædt bageplade. Efterhæver ½ time. Pensles med æggehvide.

Bages 15-18 minutter ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne.

Glaseres med glasur eller smeltet chokolade!

Velbekomme!


Hvis du er helt vildt kreativ og overskudsagtig, så kan du lave dem som wienerbrød: Fedtstof skæres i tynde skiver, lægges på 2/3 af dejen og rulles ind. Rul ud til plade igen, fold 1/3 ind over og rul sammen igen - 3 gange i alt. Så bliver dejen flaget ligesom wienerbrød når du bager bollerne.

- Hverken hurtige eller fedtfattige, men supergode!

Første variant: klat creme og noget chokolade fra jule-overskudslageret ;O) - er netop kommet ud af ovnen, venter bare utålmodigt på de køler ned...

2. variant: creme og hindbær: tog en håndfuld hindbær i fryseren, tøede dem op i mikroen, hældte overskudsvæden fra, moste med gaffel og smagte til med sukker. Dryssede en anelse Melatin (ca 1/8 tsk-fuld) over og gav et opkog i mikroen 1½ minut - og direkte på køl (mens jeg lavede chokoladevarianten...) Marmeladen blev helt perfekt, bollerne står nu i ovnen, og den sidste rest marmelade blev puttet på en knækbrød ;O)

3. variant: creme og marcipan - igen fandt jeg gode sager i jule-skuffen. Et helt halvt kilo marcipan. så skar 8 klatter ud af det og lagde oven på cremen - de venter stadig på en tur i ovnen :O)

Taget direkte fra et bage forum Måske det er denne??

Anmeld

4. februar 2010

SaNiNa

ønskebarn74 skriver:



FASTELAVNSBOLLER
- rækker til ca. 24 stk (små)

Dej:
50 g gær
4 spsk sukker
1 dl. ymer/A38/Ylette
1 æg
200 g blødt smør
325-350 g hvedemel

Creme:
1 æg
1 æggeblomme (hviden bruges til pensling)
2½ spsk maizena
2 dl mælk
1 dl kaffefløde (9%)
korn af 1 vanillestang (put evt. ekstra vanillesukker i - det plejer jeg)
1 spsk smør
2 spsk sukker

Fremgangsmåde, dej:
Gær og sukker røres sammen til det er flydende (!), ymer/A38/ylette og æg røres i. Smør og halvdelen af melet smuldres samme og æltes i ymeræggærogsukkerblandingen, hvorefter det resterende mel æltes i - til dejen er jævn og blød. Dejen dækkes til og stilles et ikke alt for varmt sted i mindst 2 timer.

Fremgangsmåde, creme (laves lige efter dejen, da den skal være kold, når den puttes i bollerne):
Æggeblomme, æg, maizena og sukker piskes sammen i en gryde. Mælk, fløde og vanille blandes i noget andet. De to substanser blandes sammen i gryden og bringes i kog under konstant omrøring. Tages af komfuret. Smør røres i. Pisk af og til under afkøling.

Fremgangsmåde, fastelavnsboller:
Dejen deles i 4, rulles ud i rektangler på et velmelet bord og deles i 6 firkanter. En klat creme puttes på midten af hvert stykke, der foldes sammen og lægges med sammenføjningen nedad på en bagepapirbeklædt bageplade. Efterhæver ½ time. Pensles med æggehvide.

Bages 15-18 minutter ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne.

Glaseres med glasur eller smeltet chokolade!

Velbekomme!


Hvis du er helt vildt kreativ og overskudsagtig, så kan du lave dem som wienerbrød: Fedtstof skæres i tynde skiver, lægges på 2/3 af dejen og rulles ind. Rul ud til plade igen, fold 1/3 ind over og rul sammen igen - 3 gange i alt. Så bliver dejen flaget ligesom wienerbrød når du bager bollerne.

- Hverken hurtige eller fedtfattige, men supergode!

Første variant: klat creme og noget chokolade fra jule-overskudslageret ;O) - er netop kommet ud af ovnen, venter bare utålmodigt på de køler ned...

2. variant: creme og hindbær: tog en håndfuld hindbær i fryseren, tøede dem op i mikroen, hældte overskudsvæden fra, moste med gaffel og smagte til med sukker. Dryssede en anelse Melatin (ca 1/8 tsk-fuld) over og gav et opkog i mikroen 1½ minut - og direkte på køl (mens jeg lavede chokoladevarianten...) Marmeladen blev helt perfekt, bollerne står nu i ovnen, og den sidste rest marmelade blev puttet på en knækbrød ;O)

3. variant: creme og marcipan - igen fandt jeg gode sager i jule-skuffen. Et helt halvt kilo marcipan. så skar 8 klatter ud af det og lagde oven på cremen - de venter stadig på en tur i ovnen :O)

Taget direkte fra et bage forum Måske det er denne??



Tak fandt en anden opskrift som jeg har bagt. mangler kun at de køler lidt af

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.