Squash/gulerodskage med flødeostglasur.
125 g. sukker
125 g. brun farin
3æg
½ l. revet squash eller gulerod
1 dl. kærnemælk
½ dl. olie eller oliemargarine
2 tsk. vanillesukker
350 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt
2 tsk. kanel
30 g. hasselnøddeflager
75 g. rosiner
Flødeost glasur:
100 g. Cheasy friskost naturel 6%
50 g. flormelis
½ spsk. revet citron- eller appelsinskal (ubehandlede frugter)
Fremgangs medtode:
Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig masse. Revet squash / gulerod, olie og kærnemælk røres i æggemassen. Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen. Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir eller i en tærteform og bag kagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.
Bland ingredienserne til flødeostglasuren og fordel det over den afkølede kage.
260 kcal. pr. 100 g.
Hvis du dobbler op er der til en bradepande, men er virkelig lækker.
Jeg bruger 2 squash til opskriften så passer det lige, og hvis ikke det gør tager jeg en gulerod eller to med... Jeg kommer så hverken nødder eller rosiner i, da jeg ikke er så vild med det...
Et lille tips til flødeglasuren, brug lidt saft fra citronen el. appelsinen til at røre sammen med flødeosten og flormelisen, det giver lige et ekstra pift...
Opskriften er en jeg har fra en fantastisk ernærringskok, så den er kalorie let..
Anmeld