spørgsmål

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

550 visninger
8 svar
0 synes godt om
19. januar 2010

Mum33

I kloge kagedamer..... Når man nu skal smørre den der smørcreme på, hvordan undgår i så at den "gratter" sammen med fyldet - hvis I forstår? Og hvordan får i den så glat at der ikke kan ses små buler igennem fondanten?

Takker

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

19. januar 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

Man kan købe sådan nogen glatte-jern eller altså de er af plastik. Man kan godt nøjes med en, men jeg har to. det brugte vi også til kurset

Det er sådan en glat plastik fidus med bløde kanter. De koster vidst 70 kr.

Anmeld

19. januar 2010

mariamiss6

Zafir skriver:

Man kan købe sådan nogen glatte-jern eller altså de er af plastik. Man kan godt nøjes med en, men jeg har to. det brugte vi også til kurset

Det er sådan en glat plastik fidus med bløde kanter. De koster vidst 70 kr.



Jamen de er jo til fondanten søde Zif

Din smørcreme skal være lidt lun, så er den mere "flydende" og lettere at lægge på.
Du skal passe på du ikke hiver af, i stedet for at lægge på. Start med at smid en masse på, og træk så bagefter ligesom en skræl af hele vejen rundt, til du er tilfreds med resultatet. Dette gør både at du får et tyndere lag af smørcreme i den sidste ende, men også at det bliver fint jævnt hele vejen rundt.
På toppen af kagen behøver du faktisk kun lige at skrabe noget på - som et stykke rugbrød med skrabet smør.
Med mindre din top på kagen er ujævn. I det tilfælde toppen af din kage er ujævn, så smører du bare tykkere på, og glatter det af, på samme måde som beskrevet til siderne.

Dette kan du gøre af to omgange hvis du vil. Så dækker du det værste i første omgang, så jævnt som muligt, men ikke perfekt. Stiller kagen på køl til smørcremen er stivnet, og så smører du op en gang til, denne gang til det perfekte (eller altså som du ønsker det ikke)

Anmeld

19. januar 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator
mariamiss6 skriver:



Jamen de er jo til fondanten søde Zif

Din smørcreme skal være lidt lun, så er den mere "flydende" og lettere at lægge på.
Du skal passe på du ikke hiver af, i stedet for at lægge på. Start med at smid en masse på, og træk så bagefter ligesom en skræl af hele vejen rundt, til du er tilfreds med resultatet. Dette gør både at du får et tyndere lag af smørcreme i den sidste ende, men også at det bliver fint jævnt hele vejen rundt.
På toppen af kagen behøver du faktisk kun lige at skrabe noget på - som et stykke rugbrød med skrabet smør.
Med mindre din top på kagen er ujævn. I det tilfælde toppen af din kage er ujævn, så smører du bare tykkere på, og glatter det af, på samme måde som beskrevet til siderne.

Dette kan du gøre af to omgange hvis du vil. Så dækker du det værste i første omgang, så jævnt som muligt, men ikke perfekt. Stiller kagen på køl til smørcremen er stivnet, og så smører du op en gang til, denne gang til det perfekte (eller altså som du ønsker det ikke)



jowjow

Men altså det gør jo ikke noget at smørcremen ikke er helt glat, hvsi man glatter fondanten bagefter med de dersens dimser

Men jeg er helt enig at den skal være ret blød for at få et godt resultat

Anmeld

19. januar 2010

mariamiss6

Zafir skriver:

 

jowjow

Men altså det gør jo ikke noget at smørcremen ikke er helt glat, hvsi man glatter fondanten bagefter med de dersens dimser

Men jeg er helt enig at den skal være ret blød for at få et godt resultat



Jamen hvis du har en helt kold stivnet opsmurt kage, så an du jo glatte nok så tosset på din fondant, uden at det hjælper.....
Det virker i hvert fald ikke for mig hehe...

Og de der cakesmoothers/glattejern - de kan rende mig i røven, de er kun opfundet for at narre fjenden, som så åbenbart er mig.... jeg har brugt mit 1 gang, og jeg gider ikke mere

Anmeld

19. januar 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator
mariamiss6 skriver:



Jamen hvis du har en helt kold stivnet opsmurt kage, så an du jo glatte nok så tosset på din fondant, uden at det hjælper.....
Det virker i hvert fald ikke for mig hehe...

Og de der cakesmoothers/glattejern - de kan rende mig i røven, de er kun opfundet for at narre fjenden, som så åbenbart er mig.... jeg har brugt mit 1 gang, og jeg gider ikke mere



Altså jeg gør det at jeg stivner det første lag og bagefter ligger jeg et tyndt andet lag også glatter jeg med glatte-dimserne. Det virker perfekt herhjemme

Anmeld

19. januar 2010

Susan1978

jeg er en af dem der ikke bryder sig om et ret tykt lag smørcreme, så jeg smører det på i et ret tyndt lag også stiller jeg den på køl, også engang i timen et par gange tager jeg den ud og lige glatter med fingerene.. så bliver den så fin glat og jeg har ikke det der tykke lag..

hvis kagen/fyldet hænger i, lægger du en tykkere klat lige der hvor den skiller og det kan du så glatte med fingrene når det er blevet kølet godt af og er rimelig stift.

Anmeld

19. januar 2010

mariamiss6

Susan1978 skriver:

jeg er en af dem der ikke bryder sig om et ret tykt lag smørcreme, så jeg smører det på i et ret tyndt lag også stiller jeg den på køl, også engang i timen et par gange tager jeg den ud og lige glatter med fingerene.. så bliver den så fin glat og jeg har ikke det der tykke lag..

hvis kagen/fyldet hænger i, lægger du en tykkere klat lige der hvor den skiller og det kan du så glatte med fingrene når det er blevet kølet godt af og er rimelig stift.



Jeg kan heller ikke lide det der feeeeede lag af smørcreme, i hvert fald ikke chokoladesmørcremen...

Anmeld

19. januar 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

Nejnej!!! Ikke et tykt lag

Selvom jeg har 2 lag på, skal det ikke være tykt. Det er fyldet inden i kagen der skal smage

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.