Din bedste og nemmeste opskrift på risengrød

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.974 visninger
10 svar
11 synes godt om
17. oktober 2016

tarkoflen

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

17. oktober 2016

Tascha26

tarkoflen skriver:

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Her tager vi to dl ris og putter i 2 dl kogen vand og rør det rundt i ca. 2 min. Så putter vi en L minimælk eller letmælk i og lader det koge op under omrøring. Så pytter vi en tsk salt og 2 tsk vaniliesukker og lader det små simre under låg i ca. 45-60 min hvor man rør i det en gang imellem 

Anmeld Citér

17. oktober 2016

quindelist

tarkoflen skriver:

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Jeg køber de der små blå pakker grødris, tager opskriften på bagsiden og i mikroovnen med det -så brænder det ikke på ��

Anmeld Citér

17. oktober 2016

modesty



Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Det er dejligt nemt at lave det i ovnen sådan her:

http://linebinevaskemaskine.blogspot.dk/2011/11/risengrd-i-ovn.html

Men ellers er det også ret nemt at lave på komfuret. Tricket er bare at du skal være ved grøden hele tiden for at sørge for at den ikke brænder på.

Meyers metode: http://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/risengrod/

Og køb nogle ordentlige ris - ikke Pama eller noget i den stil. Jeg har haft held med at bruge Arborio risottoris til risengrød (og ris a la mande), men en god almindelig grødris er også fint.

 

Anmeld Citér

17. oktober 2016

Finemor

Gør som der står på pakken, dog uden salt men med en vaniljestang eller vaniljepulver - og så er det bare om at røre så det ikke brænder på :-)

Anmeld Citér

17. oktober 2016

MM00



Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Gør som der står på pakken, men i stedet for at lade det koge færdig på komfuret i de der 45 min der står så tag det af komfuret og pakke gryden ind i håndklæder også ind i seng med det under dynen. Lad det stå 2 timer cirka også varm det lige hurtig op på komfuret også er der risengrød 

Anmeld Citér

17. oktober 2016

Rockertand

tarkoflen skriver:

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Brug en hvilken som helst opskrift, men put gryden i vandbad i en større gryde, så har du frie hænder i 1 time, der skal ikke røres, den brænder ikke på, pænt nemt.

Anmeld Citér

17. oktober 2016

Jegkiggerpåfugle

tarkoflen skriver:

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



Pama minut grødris 

1 liter sødmælk

salt og sukker efter anvisning

 

risengrød på MAX 15 minutter 

Anmeld Citér

17. oktober 2016

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
tarkoflen skriver:

Ja som overskriften siger, hvad er den bedste måde at lave risengrød på? 

Jeg laver det yderst sjældent, det vil sige jeg nok har lavet det 3 gange i mit liv og sidste gang var efter opskriften på pakken og det var altså ikke det store hit! 

Så hit me, hvad gør jeg så det bliver lækkert? Datteren har efterlyst risengrød i nogle uger nu, så må hellere opfylde hendes ønske på bedste vis



jo større portion desto mindre risiko for at det brænder på ;)

 

og så er der altså stor forskel på hvilke grødris du køber... Pama grødris er efter min erfaring nemmest at have med at gøre :) de brænder ikke så nemt på og de bliver altid lækre bløde uden at smatte helt ud...

 

først tager jeg de ting i de mængder jeg skal bruge så jeg minimerer risikoen for at skulle gå væk fra gryden når jeg først er begyndt at røre i det... Jeg laver altid dobbeltportion for ellers er der ikke nok til os herhjemme ;)

 

ris - 5 dl ris (380g)

vand - 5 dl

mælk - 2 liter

lidt fint salt.

vaniljestænger - bedst med dem fremfor vaniljesukker da både stænger og frø giver en dejlig frisk sødme...

sukker -  ca. 2-3 spsk fulde men det er noget man smager sig frem til...

 

ris og vand sættes på varmeste blus til det koger, skru ned til mellemvarme og rør rundt mens du tilsætter mælken..

skær vaniljestængerne over og skrab frøene ud i grøden, læg dernæst stængerne i også...

når det begynder at koge igen, tager jeg den af varmen og tænder ovnen på 150° C sætter låg og ind i ovnen i 20 minutter...

hvert 20. minut ud og røre det forsigtigt rundt...

når der er gået samlet en times tid tage jeg den ud og op på mellemvarme igen og smager til med sukker :)

 

synes det er meget nemt og det er meget sjældent det går galt, så længe jeg husker hvilke ris jeg bruger og hvis jeg f.eks. har ændret så jeg har brugt mere vand og mindre mælk så skal det lige koge lidt inden det skal i ovnen ;)

Anmeld Citér

17. oktober 2016

Tulle28

Irma's økologiske på tubeDen skal bare varmes

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.