alt, der ikke er giftigt kan bruges til at lave snaps på ;-) det er bare forskelligt hvor længe det skal trække. Køb en god bog, der er et par stykker i de fleste boghandler - eller lån på biblioteket.
Jeg laver altid denne julesnaps:
1 stor appelsin,
40 sukkerknalder,
40 kaffebønner,
1 stang kanel (5-7 cm) og
1 vaniljestang
1 fl. billig snaps eller vodka...skal bare være ca 40% og uden smag
Prik 40 huller (for nemhedens skyld - det kommer sig ikke så nøje) i appelsinen, læg det hele i en lufttæt beholder og lad trække i mindst 40 dage...bliver mildere og rundere af at stå længere. filtrer og hæld tilbage på snapseflasken...eller noget pænere...og server til ris alamande og andet sødt
Nyudsprungne morgenfruer (plukket tidligt mens de stadig er fugtige) - 2-3 blomster til 1/2 liter lad trække til den er gylden og lad blomsten blive i til pynt er så flot og smager dejligt
Eneste regel er, at er du det mindste i tvivl om urternes/blomster/barks eventuelle indhold af gift - så lader du være ;-) - er en snaps blevet for bitter fordi den har trukket for længe, så kan den afhjælpes med en sukkerlage
Anmeld