Har min opskrift fra 'Mit barn skal i skole' - forældrehåndbogen.
Pirogger med asparges og skinkefyld.
Dej:
15 g gær
3 dl lunkent mælk
1 tsk salt
2 dl grahamsmel
3-4 dl hvedemel
1 tsk olie
Fyld:
1 bundt grønne asparges
2 tomater
100 g mild ost i tern eller revet
75 g skinke (evt. parmaskinke eller ristet bacon)
salt og peber
1 tsk tørret basilikum
Lav en almindelig gærdej, og juster til sidst dejen med hvedemel, så den bliver blød og let at ælte. Lad den hæve i 1 time.
Slå dejen ned, og del den i 8-10 lige store stykker, der hver udrulles som en cirkel på størrelse med en kagetallerken. Kommes på en bageplade med bagepapir.
Rens asparges, skær dem i mindre stykker, og kog i 2 min.
Læg skiver af tomat, ost, asparges og skinke på hver cirkels ene halvdel, og drys med salt, peber og basilikum.
Luk med en gaffel, og tryk til, så de ikke springer op under bagningen. Lad dem efterhæve i 15 min., og bag dem så ved 200 grader i 20 min. midt i ovnen.
Kan fryses. Kommes direkte fra fryser i ovn ved 200 grader i 10 min., til det damper fra midten, når man skærer igennem.
Ja de er så ikke specielt krydrede - men meget lækre alligevel :silly:
Jeg plejer altid at lave fyldte peberfrugter dagen inden vi laver pirogger, og så lave ekstra meget fyld, så jeg også har til pirogger.
Fyld til peberfrugter eller pirogger:
1 finthakket peberfrugt
4-5 små skalotteløg
500 g hakket oksekød
4-5 fed hvidløg (efter temperament)
8 spsk. creme fraiche
4 tsk. tørret basilikum
Klar løget i lidt fedtstof, tilsæt kød, og rist det fint gyldent. Tilsæt finthakket hvidløg, cremefraiche og den finthakkede peberfrugt.
Krydr godt med salt, peber og basilikum.
Håber det kan bruges :cheer:
Anmeld