Nogen der har

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

702 visninger
3 svar
0 synes godt om
30. august 2010

Heidi Nielsen-vb

en rigtig god opskrift på pirogger ??? Gerne med noget lidt krydret fyld, og som er bare lidt sunde :O) Kan man evt. bruge det kød man får til mexicanske pandekager.....altså oksefars med burrito krydderi ??? Skal have bagt nogen til fryseren, så jeg har lidt at få med på arbejde når jeg starter op igen her til oktober efter barsel :)

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

30. august 2010

ma08-vb

16 store eller 24 små 3 dl mælk 100 g smør 50 g gær 1 tsk salt 3 æg 725-850 g hvedemel Sammenpisket æg til pensling Smelt smørret, tilsæt mælken og lun det, til det er lunkent. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt, æg og det meste af melet. Rør dejen sammen, til den er glat og smidig - den skal slippe dejfadet. Hæver lunt og under et klæde i ca. 30 min. Lav fyldet imens :) Efterhæver 10 min., når du har kommet fyldet i. Pensl med æg og bag midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 min. Afkøles på bagerist. Jeg plejer at lave en slags kødsauce med hk. oksekød, chili, hvidløg og en masse grøntsager. Du kan fx servere en rå rødbedesalat til; riv skrællede rødbeder groft, hæld dressing over bestående af akaciehonning og balsamico. Æbletern er også gode i salaten.

Anmeld

30. august 2010

MAMMARAZZI-vb

Har min opskrift fra 'Mit barn skal i skole' - forældrehåndbogen. Pirogger med asparges og skinkefyld. Dej: 15 g gær 3 dl lunkent mælk 1 tsk salt 2 dl grahamsmel 3-4 dl hvedemel 1 tsk olie Fyld: 1 bundt grønne asparges 2 tomater 100 g mild ost i tern eller revet 75 g skinke (evt. parmaskinke eller ristet bacon) salt og peber 1 tsk tørret basilikum Lav en almindelig gærdej, og juster til sidst dejen med hvedemel, så den bliver blød og let at ælte. Lad den hæve i 1 time. Slå dejen ned, og del den i 8-10 lige store stykker, der hver udrulles som en cirkel på størrelse med en kagetallerken. Kommes på en bageplade med bagepapir. Rens asparges, skær dem i mindre stykker, og kog i 2 min. Læg skiver af tomat, ost, asparges og skinke på hver cirkels ene halvdel, og drys med salt, peber og basilikum. Luk med en gaffel, og tryk til, så de ikke springer op under bagningen. Lad dem efterhæve i 15 min., og bag dem så ved 200 grader i 20 min. midt i ovnen. Kan fryses. Kommes direkte fra fryser i ovn ved 200 grader i 10 min., til det damper fra midten, når man skærer igennem. Ja de er så ikke specielt krydrede - men meget lækre alligevel :silly: Jeg plejer altid at lave fyldte peberfrugter dagen inden vi laver pirogger, og så lave ekstra meget fyld, så jeg også har til pirogger. Fyld til peberfrugter eller pirogger: 1 finthakket peberfrugt 4-5 små skalotteløg 500 g hakket oksekød 4-5 fed hvidløg (efter temperament) 8 spsk. creme fraiche 4 tsk. tørret basilikum Klar løget i lidt fedtstof, tilsæt kød, og rist det fint gyldent. Tilsæt finthakket hvidløg, cremefraiche og den finthakkede peberfrugt. Krydr godt med salt, peber og basilikum. Håber det kan bruges :cheer:

Anmeld

31. august 2010

Heidi Nielsen-vb

Mmmmmmm tusind tak....det lyder helt vildt lækkert.....og de skal helt sikkert afprøves. TAKKER

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.