Søger opskrifter

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

789 visninger
4 svar
3 synes godt om
7. marts 2015

Zenia's mor

Søger opskrifter til frugt mos og grønsager mos og søger opskrifter på grød til alle aldere 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

7. marts 2015

MamaGulloev

Profilbillede for MamaGulloev
D. 4/7-14 kom min skønne pige D. 9/1-20 kom lillesøster
Zenia's mor skriver:

Søger opskrifter til frugt mos og grønsager mos og søger opskrifter på grød til alle aldere 



Grønsagsmos er så nemt  

Du skyller grønsagen og skralder den hvis der er skrald på.

Kom i en gyde og vand så det dækker og lad det koge til grønsagen er helt mør. 

Så hælder du vandet fra, men gem det! Mos det endten med gaffel eller stavblender (eller hvad du ellers foretrækker) og put vand i til du har den ønskede konsistens. Så skal der bare lidt mme og fedtstof i og så er der serveret

Babys første, tynde grød brugte jeg 1/4 dl mel (her var favoritten boghvedemel) og 2 dl vand. Kog det op til det tykner. Lad det så køle af og tilsæt mme og fedtstof.

Til næste stadie brugte jeg ½ dl mel/gryn til 2 dl vand og nu bruger jeg 1 dl gryn til 2 dl vand

Anmeld

7. marts 2015

IT-nørd

Hvis ikke du har Sundhedsstyrelsens bog, så kan du læse den her, i den nyeste udgave

http://sundhedsstyrelsen.dk/da/udgivelser/2015/~/media/EC588B8083EA43AAA05856FBE4978BD8.ashx

Anmeld

7. marts 2015

IT-nørd

Grøntsager kan også bages til mos. Her var en butternut græskar et stort hit. Den blev bagt i ovn, most, tilsat olivenolie og oregano.

Sød kartoffel, broccoli, gulerødder, avokado, ærter var også et hit, i forskellige kombinationer

Anmeld

7. marts 2015

IT-nørd

MummiT skriver:



Grønsagsmos er så nemt  

Du skyller grønsagen og skralder den hvis der er skrald på.

Kom i en gyde og vand så det dækker og lad det koge til grønsagen er helt mør. 

Så hælder du vandet fra, men gem det! Mos det endten med gaffel eller stavblender (eller hvad du ellers foretrækker) og put vand i til du har den ønskede konsistens. Så skal der bare lidt mme og fedtstof i og så er der serveret

Babys første, tynde grød brugte jeg 1/4 dl mel (her var favoritten boghvedemel) og 2 dl vand. Kog det op til det tykner. Lad det så køle af og tilsæt mme og fedtstof.

Til næste stadie brugte jeg ½ dl mel/gryn til 2 dl vand og nu bruger jeg 1 dl gryn til 2 dl vand



Jeg lavede grød på samme måde, men jeg piskede MME pulver i når grøden var afkølet. Hvis jeg kogte grød på 200 ml vand, kom der 6 skefulde MME pulver i (svarende til 180 ml da noget af vandet blev fordampet). Det anbefalede min sundhedsplejerske og på denne måde fik barnet den mængde MME som var nødvendig i forhold til jernbehovet.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.