Brune kartofler hvordan?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.525 visninger
6 svar
3 synes godt om
25. december 2013

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. december 2013

UnderCover37

Wampires skriver:

ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.

 



Jah det er sådan ca det vi gør

Jeg smelter sukker på en (dyb) pande og så hældes de små kartofler (der er skyllede og tørre) forsigtigt i når det er smeltet og så lader jeg dem simre i et lille kvaterstid indtil sukkeret atter er smeltet helt og kartoflerne er gennemvarme.

 

Nogle bruger en klat smør, andre lidt vand men jeg gør som ovenfor

Anmeld

25. december 2013

B&J

tror du får mange forskellige svar men her er vores

ca 2 spsk smør

også sukker halv op ved panden så lad det smelte til flydende karamel også tørre jeg kartoflerne i et viske stykke for hvis de er våde kan de let springe.

når jeg kommer det på skruger jeg lidt ned så bliver massen til meget hård karamel lad det være det bliver flydende igen også røre man til man syntes de ca er færdige

fordi så meget sukker er fordi så bliver de såå gode og sukker.

sukker massen lader man blive på panden ind til det har den farve man ønsker kartofler har... vi laver altid til lys karamel så de ikke bliver for mørke

håber du forstår lidt af at mit skriver ri  

Anmeld

25. december 2013

Team Putte

Wampires skriver:

ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.

 



når sukkeret er smeltet er det godt at give det en lille klat smør, så brænder sukkeret ikke på så kartoflerne på og lad det stå lidt før du rører i det

Anmeld

25. december 2013

CroQuis

Wampires skriver:

ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.

 



Sådan gør jeg:

750 g glaskartofler (ca 2 glas, uden vand)

4 spsk sukker

50 g smør

Skyld glaskartoflerne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af i sien. Dernæst lægges de spredt på et viskestykke, med et viskestykke over, så det suger vandet..

Kom sukkeret på en kold stegepande og tænd under den for lav varme (jeg bruger 3 ud af 9 på keramisk komfur). Lad sukkeret smelte for svag varme. Der må ikke røres imens. Når alt sukkeret er smeltet og det begynder at bruse, tilsættes smørret, og når det igen bruser, kommes kartoflerne på panden.

Lad kartoflerne varme igennem i sukkerkaramellen, imens panden vendes, drejes eller rystes.

Man skal helst undgå at vende i kartoflerne under bruningen, men bliver du nødt til det, brug en paletkniv af træ.

Serveres straks. 

Ps - jeg bruger ca 1½-2 timer til sådan en portion, grundet den langsomme opvarming, men de har aldrig slået fejl! 

Anmeld

25. december 2013

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

Jeg siger tak for input so far

Jo flere jo bedre for så er det nemmere at finde en sådan generel fremgangsmåde og så prøve sig frem til vores egen

Anmeld

25. december 2013

Sitrani

Wampires skriver:

ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.

 



smelt en masse sukker i enn dyb gryde eller ja, en wok  Når det er helt karamelliseret smider du noget smør i også... Og så kartoflerne op i.. Det blir til en stor karamel til at starte med og giv det lidt tid... Det skal nok smelte igen (hvis altså kartofler kommes kolde i) Til sidst kommer du lidt andefedt ved, så bliver de flotte og blanke 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.