Wampires skriver:
ja, hvordan laver man det? Jeg forestiller mig noget med min wok, sukker og så kartofler? Har aldrig prøvet at lave det før. Vil gerne lære at lave det så vi kan lave rigtig julemad næste år.
Sådan gør jeg:
750 g glaskartofler (ca 2 glas, uden vand)
4 spsk sukker
50 g smør
Skyld glaskartoflerne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af i sien. Dernæst lægges de spredt på et viskestykke, med et viskestykke over, så det suger vandet..
Kom sukkeret på en kold stegepande og tænd under den for lav varme (jeg bruger 3 ud af 9 på keramisk komfur). Lad sukkeret smelte for svag varme. Der må ikke røres imens. Når alt sukkeret er smeltet og det begynder at bruse, tilsættes smørret, og når det igen bruser, kommes kartoflerne på panden.
Lad kartoflerne varme igennem i sukkerkaramellen, imens panden vendes, drejes eller rystes.
Man skal helst undgå at vende i kartoflerne under bruningen, men bliver du nødt til det, brug en paletkniv af træ.
Serveres straks. 
Ps - jeg bruger ca 1½-2 timer til sådan en portion, grundet den langsomme opvarming, men de har aldrig slået fejl! 
Anmeld