Her er et eksempel på madplanen i vores børnehave (KBH):
mandag (grøddag): Byghvedegrød med jordbærpuré og ristede nødder
tirsdag (fiskedag): broccoli/rejetærte med ristet rugbrød
onsdag (køddag): kylling i karry med ris
torsdag (suppedag): gulerods-/appelsinsuppe med ristede græskar og grovboller. hertil creme fraiche
fredag (rugbrødsdag): rugbrød med pålæg (2 slags kød, 2 slags grønt og 1 slags fisk). Hertil gnavegrønt.
Når de fx får gulerods-/appelsin--suppe, ligger der hele gulerødder og appelsiner ved siden af, så de kan se, hvordan maden så ud før den blev tilberedt og tale om den.
De får desuden morgenmad (det ved jeg ikke hvad er, for vi har ikke prøvet at komme så tidligt) og eftermiddagssnack, som fx kan være grovboller med smør og frugt eller yoghurt med müsli og frugt.
Herudover er der knækbrød til i løbet af dagen og af og til laver de fx pandekager over bål, vandmelonis eller boller (alt lavet af/med børnene selv).
Alt er økologisk - undtaget fisken. Konceptet er fuldstændigt det samme som i vuggestuen.
Anmeld