Three little steps skriver:
Hvordan ser jeres madplan ud for en uge?
Beløb
Varer
retter
Vi har ROD i det herhjemme.. bruger 7000 kroner på mad om måneden, og nu må det STOPPE!!! men aner ikke hvor vi skla begynde. Vil gerne starte på madplan og styre pengene og maden via det.
Så please tøser hjælp!
Vi bruger 2500 kr. på husholdning pr. måned og kører efter denne model:
En gang kød - okse/svin
En gang kylling/kalkun
En gang fisk (vi får fisk på pålæg til frokost også)
En gang veganer - fx grøntsagssuppe med hjemmelavet brød/wok
En gang vegetar med bælgfrugter
En gang vegetar med æg/ost
En gang grød, rester eller rugbrød. (oftest, den eftermiddag, vi kommer sent hjem)
Så har vi et lille lager af ris, pasta, nudler, quinoa, kikærter, røde/grønne linser, forskellige gryn til grød, osv.
I haven har vi et væld af krydderurter, som vokser og vokser, dem bruger vi meget. Jeg er vild med urtesalt, men det koster en bondegård og kan laves på 2 min. med urter fra haven.
I køkkenet har vi også altid Hoisin - og østerssovs, så vi altid kan lave en hurtig wok.
Vi har altid fem-seks grøntsager liggende, og køber først en ny, når der mangler en slags.
Vi smider stort set aldrig mad ud, vi køber kun det, vi har brug for og det sparer vi rigtig mange penge på.
Vi kunne sagtens bruge mange flere penge på mad, men på denne måde sikrer vi os at vi får varieret og sund mad og det fungerer rigtig godt.