Kun til opskrifter!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

11. juli 2010

Anasmor

LAKRIDSMOUSSE...

1/2 liter fløde

200 g. hvid chokolade

2 spsk kogende vand

2 tsk lakridspulver (kan købes i bla Matas)

100 g. groft hakket chokolade

Fløden varmes og den hvide chokolade kommes i under omrøring og der røres indtil chokoladen er helt smeltet. Lakridspulver opløses i det kogende vand og blandes med fløden. Blandingen sættes på køl i mindst 8 timer, gerne natten over. Fløden piskes, men vær forsigtig da den hurtig bliver stiv, og tilsidst vendes det hakkede chokolade i.

Denne portion rækker til 2 lag i en 24 diam. kage

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

6. august 2010

Snefnug1984

Den nemme smørcreme

625 g sukker, 2½ dl vand, 1250 g usaltet, blødt smør, Evt. lidt smagsstof. Kog sukker og vand til en lage, og afkøl denne til stuetemperatur. Pisk smøret luftigt og tilsæt lagen lidt efter lidt. Tilsæt evt. smag (Citronsaft/skal, appelsin, essens eller lign.)

Denne opskrift er ret stor, da den passer til en omgang kage til ca 60 - så tilpas den dit eget behov

Anmeld Citér

10. august 2010

MoarTNoah

Blomsterbergs chokolade smør.

  • 125 g. god mørk chokolade (ca. 56%)
  • 100 g.  god lys chokolade
  • 2½ dl. piskefløde
  • 50 g. hasselnødder, ristede & blendede til "mel"
  • 50 g. smør (saltet!)

Hasselnødderne ristes kort i ovnen ved 220 grader i 5 - 6 minutter. Afkøles og hinderne masseres af med fingrene. Blend til fint hasselnøddemel.

Alt chokoladen hakkes fint og kommes op i en stor skål. Piskefløden bringes i kog og tages af varmen. Halvdelen af den brandvarme fløde hældes direkte over den finthakkede chokolade - rør med en ske eller en gummiskraber og rør godt til der dannes en emulsion.

Tilsæt mere og mere varm fløde mens der stadigt røres. Tilsæt smørret i små stykker under stadig omrøring…

Tilsæt slutteligt nøddemelet. Chokoladesmørret hældes på rengjorte glas og lukkes til med låg.
Opbevares i køleskab op til 3 uger.

Mon ikke den kan bruges til at smørre op med? - den lyder hvertfald lækker!!


Anmeld Citér

29. august 2010

Anasmor

Hyldeblomst Mousse

Hyldeblomst mousse (eller anden mousse)

3 past. æg
4 spsk. Sukker.
5 Husblas
1½ -1 ¾ dl hyldeblomstdrik, KONCENTRERET, start med 1dl, der blandes med husblassen, og smag derefter

2.5 dl . Piskefløde

1:Husblassen udblødes i koldt vand i 10 minutter smeltes og blandes med lunet hyldeblomstdrik
2:Æggene piskes med sukkeret, til de er lyse og skummende.
3:Fløden piskes til skum

Blandes i den rækkefølge det er skrevet i, og sættes på køl til det er tyknet en smule og lægges mellem bundene…

Smager helt perfekt med friskskåret jordbær lagt i moussen når denne er lagt i kagen… 

Anmeld Citér

4. september 2010

SoffiLine

CHOKOLADE/BANAN KAGE 

 

Er i gang med at bage denne kage & glæder mig til den er færdig & klar til at blive spist 

Bager altid en stor portion, så denne er til 24 personer 

INGREDIENSER:

400 g Margarine

8        Æg

700 g Sukker

4 dl.   Vand

700 g Hvedemel

270 g Kakaopulver

6 tsk. Bagepulver

800 g Bananer

 

Smelt margarinen & afkøl. Pisk æg & sukker sammen luftigt ( skal skumme op, hellere for længe end for lidt ) Tilsæt vand, margarine, mel, kakao & bagepulver.

Bland det sammen til en masse, & hæld det halve i en bageform. Læg banan skiver ovenpå dejen & hæld til sidst den sidste halvdel af dejen ovenpå bananerne.

 

Bages ved 175 grader i ca 1 time, i en almindelig ovn.

 

Jeg har valgt at mose bananerne og blande dem i dejen, men det er op til en selv hvad man vil 

Når kagen er færdig kommer jeg hvid glasur på & drysser kokos udover

 

VELBEKOMME 

Anmeld Citér

29. september 2010

Tilmeldt

 Brusebadsboller.
5 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ l vand
6 dl havregryn
2-4 dl. mel.
 
Start med at smuldre gæren i en skål og tilsæt sukker og salt, rør til gæren er opløst og tilsæt vandet og havregrynene. Rør til det er godt blandet. Tilsæt derefte det mel, du ønsker. Jo lindere en dej, des fladere og fugtigere boller.
 
  Læg film over skålen og sæt den i køleskab natten over.
 
Næste dag sætter du bollerne på bagepapir med et par skeer og bager den ved 200 g i ca. 25 minutter.

Anmeld Citér

10. oktober 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

Hindbæryougurtmousse (selvopfundet - så bær over med min mængde beskrivelser, det tager jeg ikke så tungt )

1 pose frostne optøede hindbær - totalt most med stavblenderen.

2-3 dl græsk yougurt

frø fra 1 stang vanilie

Flormelis, så det er sødt med stadig syrligt. (efter smag)

3 blade husblas

Hele balladen mikses sammen undtagen husblassen. Så står det til det er stuetemperatur, inden den smeltede husblas blandes i.

Moussen hældes i kagen og stivner der. - Så til kager lavet i kagering, eller skåle-kager.

Anmeld Citér

22. oktober 2010

linemus

Modellerbar marcipan

Overtræk til en lille bradepandekage:
400 g marcipan
200 g flormelis
Ca. 40 g glukose sirup

Denne portion rækker til en bryllupskage i 3 etager (45-50 pers)
1,5 kg ren rå marcipan
750 g flormelis
ca 150 g glukose sirup

Æltes godt sammen.

Kan rulles ud til overtrækslåg til kagen eller til at lave pynt af.

Anmeld Citér

27. oktober 2010

Polkaprik

Hjemmelavede romkugler

 

Romkugler
1 portion af "Rikkes chokoladekage uden æg" tilsat 150 gr finthakket mørk chokolade
300 g hindbærmarmelade
2/3 fl romessens
½ dl mørk rom
1/3 fl mandelessens
40 g kakaopulver
75 g smør
100 g flomelis
Pynt: Krymmel eller kokosmel
smuldre kagen med fingerne og tilsæt alle de andre ingredienser. Ælt det hele sammen til en fast masse. Tril kugler i ønskede størrelse og rul dem i krymmel eller kokosmel. Opbevar dem på køl.

1 portion af "Rikkes chokoladekage uden æg" ( se opskrift her  http://www.min-mave.dk/grupper/kager/thread-1779370.htm&nbsp   tilsat 150 gr finthakket mørk chokolade

300 g hindbærmarmelade
2/3 fl romessens
½ dl mørk rom
1/3 fl mandelessens
40 g kakaopulver
75 g smør
100 g flomelis
Pynt: Krymmel eller kokosmel
smuldre kagen med fingerne og tilsæt alle de andre ingredienser. Ælt det hele sammen til en fast masse. Tril kugler i ønskede størrelse og rul dem i krymmel eller kokosmel. Opbevar dem på køl.

 

Anmeld Citér

29. oktober 2010

Manakauapo

Æblemos (fyld - syrligt)

300 gr. æbler

3 dl vand

1-2 knsp salt

4 blade husblas

 

Æblerne skrælles og befries for kernehus. Skæres i små tern. Vandet bringes i kog, og æblerne tilsættes. Koger indtil æblerne begynder at smatte ud. Blend herefter æblestykkerne, og puréer mosen gennem en sigte. Mosen koges op til kogepunktet og tilsættes husblassen, som har ligget i blåd i iskoldt vand i mindst 30 minutter. Rør rundt indtil husblassen er smeltet. Smag til med salt! Stilles til afkøling i ca. 20 minutter, som fyldes herefter i kagen.

(Det er helt bevidst, der er salt i, da jeg syntes sukker gør mosen for sød. Saltet gør den bare perfekt! Lidt syrlig og stadig ikke saltet at smage på! Så vær ikke bange!)

Fyldet passer rigtig godt sammen med en kanelkage eller honningkage!

 

OPSKRIFTEN ER SELVOPFUNDET!

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.