Jeg har prøvet denne, og den var god.
12 stk
2 dl sødmælk
3 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk rørsukker
4 spsk olie
2 æggeblommer ( gem hvidere til pensling )
175 g fuldkorns speltmel
Ca 700 g hvedemel
Pynt : let piskede hvider og sesamfrø
Bland vand og mælk og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, æggeblommer, fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør godt. Ælt derefter lidt af melet i af gangen til den slipper skålen.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Vend dejen i en skål smurt med olie og lad det hvile i 1,5-2 timer lunt.
Ælt dejen godt igennem og del den i 12 stykker. Form dem til flade boller. Tryk tommelfingeren igennem midten af bollen. Gør hullet større ved at svinge dejen rundt på pegefingeren, til hullet er ca 3 cm i diameter. Lad dem efterhæve 30 min.
Bring en stor gryde med vand i kog. Kom 2 bagdels i ad gangen, lad dem koge 30 sek på hver side. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe lidt af inden de lægges på en bageplade med bagepapir.
Pensl og drys med sesamfrø. Bag i 8 - 12 min ved 190 grader. Afkøl på rist.
Anmeld